2010. július 1., csütörtök

21 napos Süss fel Nap! Hála Tréning - bevezető és az 1. nap

Ma kezdjük tehát a tréninget, amihez mindenkinek sok örömet és mindenekelőtt kitartást kívánok!:-) Nem lesz egyszerű, azt előre mondhatom, de aki arra az elhatározásra jutott, hogy mától 21 napig velünk tart, az garantáltan nem fogja megbánni.

Szeretnék néhány bevezető gondolatot és kérést, instrukciót megosztani Veletek - aztán indulhat is a dolog!

Mielőtt bármibe belefognánk, szeretnélek megkérni, hogy a tréninget részben vagy egészében csak akkor idézd nyilvánosan, ha belinkeled hozzá ezt a blogcímet is! Sok munkám fekszik a tréning lefordításában és "magyarításában", a tréning végén én magam is utalni fogok a forrásra természetesen, a hivatkozást az ötletgazda és én is megérdemeljük, úgy gondolom. Köszönöm!

Néhány tudnivaló előzetesen:

- A tréninghez szükséged lesz egy iwiw vagy facebook regisztrációra és/vagy egy blogra, ahol a nyilvános feladat-megoldásaidat napról-napra közzé tudod tenni. Ezeknek hiányában illetve ezek mellett kérlek, hogy az adott napnál itt a blogon egy hozzászólásban minden nap tedd közzé a gondolataidat, amit esetleg más nyilvános helyen is közzé teszel (vagy egyszerűen linkeld be azt ide is), megtisztelnél vele!

- Természetesen annak sincs semmi akadálya, hogy csak saját maganak egy füzetbe vagy egy word dokumentumba jegyzetelj. Ez esetben csak annyi a kérésem, hogy jelezd ehhez a bejegyzéshez egy hozzászólásban, hogy velünk tartasz, de csak saját maganak írod az eredményeket - csak hogy tudjam, végül hányan is leszünk...?:-) Utána pedig elég, ha végig csak magadnak írod a tapasztalataidat.

- Ha elkezded, igyekezz valóban végigcsinálni minden napon az aktuális tennivalót! Az sajnos nem túl jó, ha kimarad egy nap és ezt visszamenőleg próbálod behozni. Akkor inkább az aktuális napnál folytasd, ne próbálj semmit utólag pótolni!

- Biztosan lesznek olyan feladatok, amelyek kevésbé testhezállóak a Számodra. Kérlek, hogy ne hagyd ki őket! Ezekben éppen ez a kihívás: átlépni az árnyékodat, kilépni a komfortzónából. Csak ezekkel együtt lesz meg az eredménye ennek a 21 napnak.

- A napi aktuális feladatok minden nap reggel 7 órakor kerülnek fel és mindig akár az egész nap rendelkezésedre áll a teljesítéshez.

---

1. nap

1. hét (1-7.nap): LÉGY HÁLÁS AZÉRT, AMID VAN!

Ma kezded a Süss fel Nap! Hála Tréninget!:-)

Írj nyilvánosan (blogod, iwiw, facebook vagy ehhez a bejegyzéshez egy hozzászólásban) egy „szerződést”, amiben leírod, hogy mit vállaltál és amiben megígéred saját magadnak, hogy végigcsinálod, amit elkezdtél!

Fogalmazd meg, hogy miért vállaltad a kihívást és miben bízol, milyen eredménnyel jár majd?


51 megjegyzés:

Annácska írta...

Tina draga, varom a treninget!
ez a mai feladat, hogy irjak egy szerzodest? vagy valamit nem olvastam jol? en ide irom:
En, Gergely Anna, vallalom, hogy ezt a treninget elvegezve tudatositom magamban, hogy mennyi minden mar meglevo dologert lehetek halas az eletemben, es hogy mennyi minden lehetosegert is halas lehetek, amiert tenni tudok.
Koszonom.

Tina írta...

Igen, így van, gyakorlatilag a mai feladat ennyi!:-) A bejegyzés utolsó két bekezdése a mai "penzum" (persze nem a leírás része elsősorban, hanem maga az elhatározás) - ezt lehet ilyen röviden vagy akár kicsit bővebben is, ki hogyan érzi.

Névtelen írta...

Én,Sutyinszki Aliz vállalom,hogy a tréninget elvégezve elégedett leszek a saját életemmel,és arra fogok gondolni,mennyi mindenem van,nem arra,ami hiányzik.Sőt nem csak gondolni FOGOK,hanem már most elkezdem.:)
Ettől a tréningtől-ahogy a neve is mutatja- HÁLÁT és elégedettséget várok.Itt és most megfogadom,hogy kitartó leszek,és végigcsinálom
Már most hálás lehetek,hogy kaptam egy ilyen lehetőséget.
Ezúton köszönöm Szilvinek is,a nagynénémnek ,aki ezt a tréninget ajánlotta.

Tina írta...

Alíz drágám, sok-sok szeretettel köszöntelek!:-)))

Ildikó írta...

Szia Tina,
én még új vagyok, Szilvi felől kerültem ide. Jól értem, hogy elég ha ide írok, mert sokkal nyilvánosabban, mint iwiw vagy facebook nem igazán szeretnék.
Én nem tudomm megfogadni, hogy hálás leszek azért amim van, mert teljesen tisztában vagyok vele milyen szerencsés és boldog vagyok azért ami körülvesz.
Inkább azt fogadnám meg, még ha nem is tudom előre illik-e a tréning témájához, hogy igyekszem mindig az adott pillanatban boldog lenni, örülni annak ami éppen történik, és nem folyamatosan a jövőt fürkészni,a következő célokon dolgozni, és azok beteljesülését várni.

Ez így jó?:)
Ui.: Köszi a lehetőséget , kiváncsian várom mi lesz a vége:)

Tina írta...

Szia Ildikó, természetesen teljesen jó így, Te érzed, mi az, amiért belevágsz ebbe, mi az, amit el szeretnél érni?
Az már egy nagyon jó "start", ha eleve elégedett vagy - de persze mindig van mit tanulni, van hová fejlődni, mint tudjuk...:-) Hátha mégis kapsz még itt olyat, amire éppen szükséged van!
Persze, elég itt "vezetned a tréning-naplódat", ha úgy érzed!
Sok sikert!:-) Tina

Schulcz Veronika írta...

Én is csatlakozom, de én mindent (beleértve a szerződést is) a blogomban egy bejegyzésben fogom vezetni - egyelőre magamnak, és majd a 21. napon döntöm el, hogy közzé teszem-e a bejegyzést, vagy megmarad csak nekem. :-)

Tina írta...

Szuper, köszi!:-)

Krisztina13 írta...

Kedves Tina!

Szeretnék részt venni a "Süss fel Nap"-ban, de nem vezetek btlogot és a facebookra sem szeretném kitenni a gondolataimat.
Úgy tervezem, hogy egy minialbumot fogok vezetni a következő 21 napban, amit a scrap.hu-ra töltenék fel Krisztina13 a felh.nevem.

Kérlek,jelezz vissza, ha így rendben van.
Szép, fénnyel teli napot kívánok mindnyájunknak!
Krisztina

UI: az előbb nem tudtam elküldeni azt az üzenetet, mert nem volt google fiókom, de mostmár van! :)

Tina írta...

Tökéletes! A minialbum-ötlet nagyon jó, köszönjük, hátha akad még kreatív jelentkező erre a formátumra, de jó volna!:-)

Dancsika írta...

szia Tina,

íme: http://kisutanap.blogspot.com/2010/07/szerzodes.html

Szép napot! :)

Erke írta...

En veled tartok, Tina, da ha nem banod, nem nyilvanositom a gondolataimat. egy füzet-féle lesz a vége, kicsit szkreppesitve:) En azert szeretnem vegigcsinalni, hogy feltarjam a lelkemben lezarhato dolgokat es helyet csinaljak az ujaknak.

{Hana} írta...

Akad hát :-)
Szóval szeretnék csatlakozni!!
Épp egy minialbumot terveztem, mert épp "változás"ban vagyok.
Hát hogy a jövő héten minden nap meg tudom-e oldani azt nemtom, de igyexem! Nem ígérem, hogy bloghoz jutok, de a minialbumot megmutatom majd mindenképpen ;-)
Köszönöm a lehetőséget! :D
És remélem jól vagy(tok) ebben a melegben! :-)))

Krisztina13 írta...

Jajj de jó, hogy többen is scrappelünk!
Erika! scrap.hu-ra feltöltöd azért? (esetleg a túl személyes szöveget kitakarva...)

Tina írta...

Csak csatlakozni tudok: de jó, hogy ennyien lettünk és a "kreatív csapat" is megjelent!:-))) Welcome!:-)

Hana, köszönöm, megvagyunk öregesen...;-)))

Jovi írta...

Én most kivételesen nem szkreppesen gondolkodom, egy füzetben fogom leírni a gondolataimat. Igazából én is elégedettnek érzem magam az életem sok területén, de van, ami kifejezetten zavar saját magamban. Például, hogy gyenge vagyok ahhoz, hogy megszabaduljak egy káros szenvedélyemtől, hogy rendszeresen tornázzak, sportoljak, amitől sokkal jobban érezném magam, és nem utolsó sorban a testem változását nehezen fogadom el. Szeretném magam sokkal csinosabbnak, szexibbnek érezni, mint most. Mondjuk, mint 10 évvel ezelőtt éreztem. (Ráadásul ez utóbbi miatt nem is tudom, mit kéne tennem.)
A szerződésem itt van:
Vállalom, hogy az elkövetkező 21 nap alatt, minden nap legalább 15 percet foglalkozom az aznapi feladattal. Remélem, 21 nap múlva elég erős leszek ahhoz, hogy végleg lemondjak a dohányzásról.
Pál Anita

Jovi írta...

Tina, most, hogy visszaolvastam a saját soraimat: nem áll túl távol a tréning programjától az én vállalásom? :O

Anikó írta...

Szia Tina!

Szeretnék csatlakozni.
"Vállalom, hogy minden nap megpróbálom az adott feladatot teljesíteni, továbbá vállalom, hogy magamnak erről feljegyzést vezetek."
Hű, de hivatalos lett

Puszi
Anikó (Feke Anikó)

{Hana} írta...

Na, HÁLA a fiaimnak, egy blogbejegyzésre is futotta még :D
http://hanachan-flo.blogspot.com/2010/07/suss-fel-nap.html

Török Ágnes írta...

Én is szeretnék csatlakozni a tréninghez... (bár pont a végére beesik a nyaralás időszaka) Iwiw-et, facebook-ot nem nagyon használok, de itt, illetve magamnak természetesen vezetni fogok egy füzetet. Jó lesz!

Sz. írta...

Szia Tina,

a szerződés elkészítése rendben, a "munka" elindult, egyelőre magamnak írom:)

Dani Szilvia

Tina írta...

Köszönöm a bejelentkezést mindenkinek, várom a továbbiakat folyamatosan!:-)

Jovi, mivel egy alapvető nézőpont-változtatásról van szó, nagyon könnyen lehet, hogy ez segítségedre lesz a cigiről való leszokásban is. Kíváncsian várom majd a tapasztalataidat!

Noé írta...

Kedves Tina! Nagyon örülök, hogy kezdetét vette a tanfolyam. Jelezni szeretném, hogy csatlakozom hozzátok, de én maradok a kis füzetemnél - "kreatív csapatot" erősítve. Szeretnék egy amolyan csendes, belső nagytakarítást, egy számadást tartani. Kíváncsi vagyok hova vezet az út?! :) Még várandóságom alatt olvastam egy könyvet az Elveszett boldogság nyomában címmel, ami akkor megérintett. Szeretném ezt a könyvet most újra elővenni és a gyakorlatba is átültetni néhány gondolatát. Köszönöm a lehetőséget! Amúgy a scrap.hu-ról ismerjük egymást. :)

Aliz írta...

Szia Tina! nem jelentkeztem ugyan a tréringre, de itt vagyok.Nem szeretném én se nyilvánosan kitenni a vállalásaimat, de napi szinten határidő naplóba vezetem.Hálás vagyok, hogy jó időben talált rám a tréring.Most nagyon sok változáson megyek keresztül, és tudatosan vállalok fel változásokat-önelfogadás,önszeretet.Hálás vagyok ezért is, hogy eddig eljutottam.Köszönöm.

Zsuzska írta...

Kedves Tina!

Nagy örömmel csatlakozom a Süss Fel Naphoz!

Vállalom, hogy minden nap teljesítem az adott feladatot, s - egyelőre magamnak, egy röpke naplóban - leírom gondolataimat. Vállalom, hogy tudatosítom magamban a meglévő dolgok és körülöttem élő emberek feletti örömömet és hálámat, hogy ne csupán mások rossz példáját látva ébredjek rá mindig: számos okom van hálásnak lenni.
Noha körülöttem a számos rossz példa folyton emlékeztet, szeretném megélni, és nem csupán mások tükrében viszontlátni az életemet.
Vállalom, hogy ezen időszakban különösen nyitott leszek minden új gondolatra és történésre az életemben, mert reményeim szerint a tréning és a Te segítségeddel ez a nyitottság megmarad a jövőben is, segítve, hogy tudatosabban éljem az életem: ne csak az apró szép pillanatoknak tudjak örülni, hanem képes legyek nagyobb léptékben gondolkodni, cselekedni, továbblépni, a sok szép pillanat élvezetétől eljutni szép évek megteremtéséig.
Jó lenne valóban nem csak az elfogadásban és a türelemben jeleskednem, hanem átérezni, elhinni, és elég bátornak lenni ahhoz, hogy a szerint éljek: magam alakíthatom az életemet.
Ez számomra manapság annyit jelent: (az eddigi életvitelemben megfogalmazódó életszemlélettel szemben) a nehézségek nem korlátok, amelyek között élnem kell, és nem akkor teszek magamnak jót, ha alkalmazkodni tudok e korlátokhoz, s azokon belül találom meg a lehető legjobb megoldást, vagyis kompromisszumot.
Akkor vagyok a magam ura, ha a nehézségek kihívást jelentenek, legyőzhetőek, továbbléphetek, általuk fejlődhetek, s úgy járok el helyesen, ha azokat fejlődési lehetőségnek tekintem.

Ezért is szeretem -többek között - a blogodat :-)

Nos ez az a feladat, amely lassan lassan az elmúlt évben megfogalmazódott bennem. És bár a megfogalmazásához kellett, hogy eljussak egy olyan helyzetbe, amit már gyakorlatilag már kompromisszumnak sem lehet nevezni, azért csak eljutottam idáig. És istenien időzítve érkezett a felhívásod és a tréning, s valamiért úgy érzem, ez nekem segíteni fog a szemléletváltásban.

Ime hát a jognyilatkozatom és a motivációim :-) Remélem elfogadod, s így - kétoldalú - szerződéssé válik :-))
Nagyon kíváncsian várom, és köszönöm!
Szeretettel
Zsuzsi!

Tina írta...

Noé, tudom, ki vagy, ne viccelj...!:-)))

Aliz,
EZ a "jelentkezés", köszi!:-)

Zsuzsi,
te is nagyon szépen megfogalmaztad, látszik, hogy ez a szakmád;-), köszi!:-)

Tündüs írta...

Kedves Tina!

Veletek tartok a tréningen, de egyenlőre saját magamnak vezetem majd a naplómat.
Tündüs

HJuice írta...

Kedves Tina!
A tréning nekem is felkeltette a figyelmemet, és bár az utóbbi hónapokban magamtól is állandóan hálásnak, szerencsésnek érzem magam, úgy érzem, nem fog megártani, ha tudatosul bennem még ez-az. :)
Azt remélem, hogy ebben a 21 napban letisztulnak halvány sejtések, kikristályosodnak célok, és megvalósulásukhoz némi bátorság, önbizalom is kerül majd valahonnan. (Persze nem a semmiből, hanem belőlem, mert biztos ott van most is!)
No meg elszántság, következetesség... Ez utóbbi tűnik egyelőre a legnagyobb buktatónak, különösen, mivel hétfőn nyaralni megyünk, de igyekszem rendszerességet vinni az életembe, mert bosszantó belegondolni, hol is tarthatnék az életben, ha ez meglenne... Mostanában sok lehetőség talál meg, ezért szöget ütött a fejembe, hogy az élet akarhat tőlem valamit MOST, úgyhogy kiderítem!
Hm... azt hiszem, egy szerződés nincs tele pont-pont-pontokkal, de ez most így sikerült. Nézd el nekem, három gyerek ugrál körülöttem (de akkor is megcsinálom)!
Tervezem a feladatokat a saját blogomban dokumentáltan elvégezni (link a profilomból elérhető), de előfordulhat, hogy idő hiányában csak füzetbe firkálok majd néha. Vagy ide. :)
Holnap reggel 7-kor itt vagyok!

Kari Szilvia írta...

Kedves Tina!

Örömmel vállalom a tréninget, és hálás vagyok már önmagában azért is, hogy ezt létrehoztad. :))

Kari Szilvi

Ági írta...

Kedves Tina, vállalom, hogy veled tartok (bár elég sok nap nem leszek gépközelben:-((.és hogy miért? Tudatosságért, nyitottságért.köszönöm!

Lilla írta...

Szia Tina,
Lilla vagyok és saját naplót vezetek. A 21 nap után összegzem a tréning eredményeit. Köszi előre is az akksi feltöltést!

Marcsi írta...

Szia, Tina!
Ez a tréning jobbkor nem is indulhatna :) Elégedett vagyok az életemmel, az utóbbi időben minden igazán fontos dolog a legjobban alakul. De nagy változás közeledik egyre gyorsabban, amiért hálás vagyok, de biztos, hogy nem lesz mindig egyszerű. Célom, hogy a tréning segítségével könnyebben átlépjek az esetleges nehézségeken.
Egyelőre csak füzetbe, ha lesz időm, kap szép körítést is.

Tina írta...

Nagyon köszönöm, Lányok, eddig 21 fő, ez igazán nagyszerű!:-) És azért bízom benne, hogy a háttérben azért van még néhány megbúvó jelentkező, aki velünk tart, nekik is drukkolok!

Holnap reggel "találkozunk", jó pihenést!

kajkokati írta...

Tini!
Már eddig is sokat kaptam Tőled, amiért nagyon hálás vagyok.
Szeretnék veletek tartani, de a gondolataimat word dokumentumban jegyzetelném saját magamnak.
A 21 napos kihívást végigcsinálom és azért vállalom mert szeretném megtanulni az elfogadás művészetét.
Hogy ne csak mondjam, hogy már elfogadtam, hanem valóban el tudjam fogadni a visszafordíthatatlant.

Borka írta...

Elkezdem. Mert tennem kell valamit a befordulás ellen.
A word dokumentumosok táborába lépek. Egyelőre tele szkepticizmussal.

Szilvia írta...

Kedves Tina!

Én pár hete találtam rá az oldaladra, és rögtön jelentkeztem is a Hála Tréningre, mert úgy éreztem, ez pont most kell nekem. Rendkívül sokmindenért hálás lehetek az életben, de általában ezt nem érzem, nem fogom fel azonnal, vagy ha mégis, nem tudom kimutatni, kifejezni. Azt remélem, a tréning végére nyitottabb szemmel és szívvel fogok járni a világban, felfedezve mindazt a szépet és jót, ami körülvesz, és szavakba is tudom önteni csodálatomat és hálámat.

Ezért vállalom, hogy minden nap foglalkozom a napi anyaggal, az útmutatókat követem, a feladatokat megcsinálom, és figyelem egész nap, hogy mi minden okoz örömet, és ezért mennyire hálás lehetek.

Köszönöm Tina, hogy elindítottad a Hála Tréninget, örülök, hogy részt vehetek benne.:-)

Hajni írta...

Én, D.H. vállalom, hogy a mai naptól lehetőleg életem végéig hálás leszek mindenért, amit kapok. Vállalom, hogy elvégzem ezt a tréninget, és akkor biztosan megvalósul a lehetőleg. És vállalom, hogy egyelőre itt közzé teszem a gondolataimat, és vezetek egy külön feljegyzést... Aztán ki tudja, FB is lehet...

Krisztina13 írta...

Elkészült a minialbumom címlapja, holnap reggel fotózom és feltöltöm.
(ill.ma reggel... :))

hAnd-i írta...

Tina, gondolom még nem késő csatlakozni... bár tudom, az utolsó pillanatban... de csak most találtam ide...
jó lenne nekem is egy nagytakaritás... alapjában véve derűs ember vagyok, de azért húrcolok pár nem-tetszik dolgot magammal, megszabadulnék pár lelki görcsömtől, felvennék új dogokat...
én is bevállalnám, hogy minden nap foglalkozom magammal a segitségeddel, amit pár jegyzet formájában tárgyiasitanék és hogy ez majd kap-e szkreppes köritést, majd a jövő fogja eldönteni...
én sem szeretném nagyon nyilvánosan, de pár gondolatomat itt megosztanám veletek és persze a blogomra is keteszek hivatkozást...
köszönöm a lehetőséget...

Borsó írta...

Én is veletek tartok. :)
Rendelkezem facebook és iwiw fiókkal is, azonban én inkább egy kis lakattal rendelkező naplóba kezdtem el írni a gondolataimat tegnap este. Az iwiw vagy a facebook számomra túl nyilvános, biztosan nem tudnék "ország-világ" előtt annyira őszinte lenni, mint amikor a naplómba készítek bejegyzést. Egy pár feladatnál azért lehet, hogy itt a blogodon is közzéteszem majd a gondolataimat...
Erről eszembe jutott egy számomra nagyon kedves versike Ágai Ágnes tollából:
"Ugye a nagy titkokat nem kell
elmondani?
Még neked se.
És nem fogsz sírni miatta?
A titkokat csak az ujjaimnak
mondom el
este, amikor elém jönnek.
Múltkor ezért dugtam a kezem
a takaróm alá."
Mindjárt bele is csapok a következő feladat megoldásába, mert már az is fent van :)

Tina írta...

Üdvözlöm a végén csatlakozókat is, sok sikert!:-)

dissipation írta...

Üdv mindannyiótoknak, csatlakoztam..:-)
http://www.dissipation.hu/2010/07/02/nesze-nekem-boldogsagos-blog/

Szilvi írta...

Szia Tina!
Hú látom még épp beleférek. Magamnak vezetgetem most a naplócskát, aztán ki tudja, lehet meg is blogolom. A blogolás most nem megy nekem, mert amiről leginkább írnék, az még nem (annyira) publikus-hehe.
Én alapvetően hálás vagyok azért, ahogy az életem alakult eddig és nagyonnagyon sokat várok a jövőtől is.
Kiváncsian várom, hogy hogyan fogunk fejlődni:)

Krisztina13 írta...

Ahogy ígértem, feltöltöttem a borítót.
A napocskának 21 sugara van... :) a hátlap fekete, mert a mélyből, a tudatalattiból szeretnék információkat felhozni az elkövetkező napokban.

http://www.scrap.hu/galleryposts.php?imageid=16133

az ABC lista készül... a Q már megvan! QRÁZSI :))))

Ágnes írta...

Kedves Tina!
Én is csatlakoznék a tréninghez,de ha nem gond,nem tenném közre a gondolataimat.
Nagyon zűrzavaros az életem.Remélem,hogy a tréning befejeztével,tisztábban látok mindent és lesz bátorságom jó döntéseket hozni,a kisfiam és az én jövőmmel kapcsolatban.
Köszönöm a lehetőséget,hogy jelentkezhettem.

Ágnes

Adrienn írta...

Szia Tina!

Csak most találtam ide, de szeretnék csatlakozni a tréninghez. Egyenlőre magamnak írogatnék, aztán meglátjuk, talán minialbum lesz belőle. Nagyon kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle...
Adrienn

Secima írta...

Szia Tina!

Én is itt vagyok. Egyelőre inkább magamnak a füzetecskémben, aztán majd meglátom. Köszönöm, hogy elindítottad a Süss fel Napot!

Unknown írta...

Kedves Tina!

Lehet még most is jelentkezni?

Én magamnak fogom vezetni a gondolataimat. És vállalom, hogy végig csinálom becsülettel /ha mégis meg kell szakítanom, az csak egy szülés miatt lesz/.
A tréning végére szeretnék kimászni az önsajnálatból.

Tina írta...

Kedves "Török"!
Nem publikus a profilod, ezért itt válaszolok: természetesen, a tréning bármikor elkezdhető és nyugodtan kommentelj az adott naphoz, amikor odaérsz! Szerintem kezdd akkor, amikor úgy érzed, folyamatosan egyben végig tudod csinálni az egészet! Sok sikert! Tina

Szaszangyal írta...

Én is csinálom, bár én a blogomban, tudom h. már nem aktuális, de csak most találtam rá. Pusziiii

Demus írta...

Jobb későn, mint soha :)
Kíváncsian várom a pozitív változásokat! :)