2009. június 30., kedd

Júliusban mondj IGEN-t!

"Mindig mondj igent a jelen pillanatra! Hiszen mi lehetne hiábavalóbb és esztelenebb, mint belső ellenállást tanúsítani azzal szemben, ami már van? Mi lehetne ostobább, mint szembeszegülni magával az élettel, ami most van, és mindig csak most van? Add meg magad annak, ami van! Mondj igent az életre, és meglátod, az hirtelen elkezd érted, s nem pedig ellened működni!"

(Eckhart Tolle)



Ez az első kihívás, amit egy film hatására kicsit megváltoztattam az eredeti, év eleji tervekhez képest - azaz egy kis túlzással máris azzal kezdtem a hónapot, ami ennek a kihívásnak a lényege lesz: némi bevállalós rugalmassággal...;-)

A kihívás:
Július hónap során válassz ki egy napot, amikor már ébredés után úgy döntesz, aznap legalább 3 dologra, amire megszokásból, csípőből, kényelemből "nem"-et mondtál volna, IGEN-t fogsz mondani - és kezdődhet a kaland!:-) Lehet az egy kérés, felhívás, javaslat, lehetőség, ami bárkitől és bárhonnan érkezhet aznap, baráttól vagy ismeretlentől, élőszóban vagy írásos formában - csak figyelj oda Magadra és aztán az adott pillanatban egyszerűen mondj igent! (Javaslom a belinkelt film megtekintését a dologhoz, egyrészt, hogy tényleg érthető legyen, miről is van szó, másrészt pedig inspirációként.:-))

Kiegészítés: Ha valami miatt a kijelölt napon nem jön össze a három (ha odafigyelsz, szerintem elvileg muszáj neki:-)), legyen egész júliusra három összesen, ez sem gond. Bár nyilván az eredeti verzió lenne "az igazi"...;-)

Ha kérdés van a dologhoz, írj megjegyzést, válaszolok!

Kíváncsian várom az élményeket és tapasztalatokat!

6 megjegyzés:

Schulcz Veronika írta...

Hűha... :-)) Nekem éppen nemet kell megtanulnom mondani (állítólag, legalábbis a numerológiai elemzésem szerint). :-))Akkor ez azt jelenti, hogy nem lesz nehéz dolgom, amikor igent kell mondani? ;-) Meglátjuk...

M. írta...

Szia! A blogomon én is jelöltelek a One lovely Blog díjra, mert nagyon szeretem ezt a blogodat és mindig megörülök, amikor új bejegyzést látok rajta!

Tina írta...

Köszönöm!:-)

Annácska írta...

Tina draga, hol van a belinkelt film? nem talaloooommm....
sok puszi Nektek! A.

Török Ágnes írta...

Tina, én elkezdtem igen-eket mondani és tök jó!
Ráadásul munkakör kibővítésről is kérdeztek, mit mondhattam volna? :)
Köszi Neked is!

Tina írta...

Ágika, ez jó hír, gratulálok!:-)

Annácska, megkaptad a levelemet a filmről még egy hete, ugye?