2009. június 23., kedd

Sok kreatív Nő kis helyen is...

Sikeres hat alkalommal zárultak múlt héten az áprilisban kezdődött "Kreatív női önismeret" foglalkozásaink!:-) Nagyon izgatottak voltunk Andreával együtt, mert ez az első ilyen foglalkozás-sorozatunk és mi is sokat tanultunk az egészből. Néha bukdácsoltunk, néha bizonytalankodtunk, de valahogyan mindig kisegítettük egymást és a résztvevők számára - a visszajelzések alapján - értékes lett a végeredmény. Nagyon-nagyon hálásak vagyunk nekik, hogy belevágtak velünk ebbe a közös "utazásba" minden második hét csütörtökjén!



Ami minden alkalommal volt, az egy fő téma, ami az önismerethez kapcsolódott, hozzá gyakorlatok, utána ehhez a témához egy kézműves technika és közös alkotás, sok beszélgetéssel. (És volt mindig házi süti és házi szörp vagy tea...;-)) Rajztesztek, angyalkártya, kommunikációs gyakorlatok színesítették az alkalmakat és szinte mindig kaptak a lányok a köztes két hétre is készíteni- vagy gondolkodnivalót.



Önkifejezni fontos, így alkotni is fontos. Ki kell mutatni, ki kell adni azt valahogyan, ami bennünk kavarog. Azt a sok gondolatot és érzést formákba, színekbe, anyagokba, de akár hangokba, mozgásba önteni. Vallom, hogy ez az életnek egy nagyon fontos része és aki erre valamiért nem képes, az magában őrlődik sokszor, ugyanazokat a köröket futva minden egyes problémánál, konfliktusnál. A kreatív írás is egy nagyon jó lehetőség, tudom, hiszen én magam is grafomán vagyok:-) - de nem ez az egyetlen megoldás és forma, bár stresszoldó szintén és így fontos, sok esetben önmagában ez kevés lehet. A közös alkotás pedig szintén öröm. Sokféle női energia egy helyen, amelyből folyamatosan adunk és kapunk: a mai, "bal agyféltekés világban" elengedhetetlen - szerintem - egy Nőnek, hogy valami ilyesmiben is részesüljön, feltöltődjön.

Jó volt, Lányok, folyt. köv. Veletek szeptemberben a "haladón" és indul ám majd az új csoport is az ősszel, ezúttal már pesti helyszínen!:-)

2 megjegyzés:

Kata írta...

Ez nagyon jó kezdeményezés!
Nézz majd be hozzám, van nálam valami számodra :)(http://rainbowgimpscrap.blogspot.com/)

Timcso írta...

Wow!Milyen szépek ezek a papírvirágok!!Nagyon jó kezdeményezés!:)