2009. június 9., kedd

Grillezett füstölt mozzarella mézes padlizsánnal (Nórától)

Egy nagyon kedves iskolatársnőm mesélte el a következő hiperegyszerű, hipergyors és mennyeimanna-ízű kaját - garantáltan hülye-biztos, elronthatatlan, naná, hogy nekem való!:-) Ma este nyolc után tudtam nekikezdeni és 20 percen belül megvolt a kétszemélyes vacsi.

Hozzávalók (2 főre):
1-2 db padlizsán (étvágyfüggő)
fejenként 1-2 db ujjnyi szelet füstölt mozzarella (szintén:-))
só, bors
citrom
olívaolaj
mééééééz

Olívaolajban átforgatjuk a nagyon vékony szeletekre vágott padlizsánt, amelyeket előtte megsóztunk és egy fél citrom levével még átkeverjük. Amikor már kicsit "megszüttyögött", összeesett fedő alatt, 3-4 evőkanál mézzel megbolondítjuk, karamellizáljuk és hagyjuk 5-6 percig puhulni. Akkor jó, ha a padlizsán héja sem kemény már. A megmaradt olajban aztán átsütjük a kissé megborsozott sajtokat, de ha van kis konyhai grillezőnk vagy éppenséggel kerti parti van, akkor persze autentikusabb a sajtot grillen (hirtelen) elkészíteni hozzá.



Jó étvágyat!:-)

2 megjegyzés:

Kata írta...

Ez nekem nagyon bejön :) Minden összetevőjét szeretem.

Schulcz Veronika írta...

Padlizsán helyett, lehet vajon cukkinivel is?