Egy nagyon kedves iskolatársnőm mesélte el a következő hiperegyszerű, hipergyors és mennyeimanna-ízű kaját - garantáltan hülye-biztos, elronthatatlan, naná, hogy nekem való!:-) Ma este nyolc után tudtam nekikezdeni és 20 percen belül megvolt a kétszemélyes vacsi.
Hozzávalók (2 főre):
1-2 db padlizsán (étvágyfüggő)
fejenként 1-2 db ujjnyi szelet füstölt mozzarella (szintén:-))
só, bors
citrom
olívaolaj
mééééééz
Olívaolajban átforgatjuk a nagyon vékony szeletekre vágott padlizsánt, amelyeket előtte megsóztunk és egy fél citrom levével még átkeverjük. Amikor már kicsit "megszüttyögött", összeesett fedő alatt, 3-4 evőkanál mézzel megbolondítjuk, karamellizáljuk és hagyjuk 5-6 percig puhulni. Akkor jó, ha a padlizsán héja sem kemény már. A megmaradt olajban aztán átsütjük a kissé megborsozott sajtokat, de ha van kis konyhai grillezőnk vagy éppenséggel kerti parti van, akkor persze autentikusabb a sajtot grillen (hirtelen) elkészíteni hozzá.
Jó étvágyat!:-)
2 megjegyzés:
Ez nekem nagyon bejön :) Minden összetevőjét szeretem.
Padlizsán helyett, lehet vajon cukkinivel is?
Megjegyzés küldése