2009. június 1., hétfő

Egy hetem az életemben

"Egyetlen nap sem olyan, mint a másik, mert mindegyik tartogat egy csodát, egy mágikus pillanatot, amikor az univerzum összeomlik, és új csillagok születnek."

(Paolo Coelho)



Az eddigi legtöbb időt és energiát, odafigyelést igénylő kihívás lesz az ehavi. Mondhatnám úgy is, hogy ez már "haladó feladat", ami valódi jelenlétet és legalább egy hétig napi párperces rendszeres odafigyelést igényel. Vágjunk hát bele!:-)

A kihívás:
Örökítsd meg egy hetedet egy kis mini-albumban vagy naplóban!

Alapvetően az az alapgondolat, hogy egy hétig megfigyeled magadat, a hétköznapjaidat, a tevékenységeidet és közben minden nap készítesz (legalább) egy jellemző fotót, bármiről, ami a hétköznapi életed része, legyen az a reggeli kávé, egy fotó a munkahelyed előtti utcarészről, az alvó gyermekedről, a serkenő fűről a kertben, a naplementéről - tényleg bármiről, ami az aznapod része! Vidd magaddal a fotómasinádat (mobiltelefonodat) és fotózz bárhol, ahol ihleted támad! Aztán ezeket a fotókat lehet egy egyszerűbb vagy díszesebb albumba foglalni (elvileg minden napról csak egyet, de persze, lehet több is), ragasztgatva vagy akár digitálisan is! De lehet ez akár egy egyszerű word-dokumentum is, beletűzdelt képekkel és írásos beszámolóval vagy mondjuk egy Picasa-kollázs feliratokkal (vagy anélkül). A blogírás-korában talán túl egyszerű lenne azt kérni, hogy kiárólag csak kreatív írással, fogalmazásszerűen csináljuk - így ez most önmagában sajnos nem megoldás! Kérek képeket!;-)

Kis könnyítés: no rendben, a hét nem feltétlenül a hétfővel kezdődik, jó...?:-)))

Változat: Ha valaki nem fotót, hanem rajzokat, montázsokat szeretne illusztrációként az adott héthez, az is teljesen okés, engedd szabadjára a fantáziádat és alkoss!

Inspirációk (angolul, de van sok kép is):
http://judithlahaye.blogspot.com/2008/10/one-week-in-my-life.html
http://aliedwards.typepad.com/_a_/2008/09/join-in-a-week.html
http://aliedwards.typepad.com/_a_/2008/09/weekend-creat-3.html
http://www.flickr.com/groups/documentaweekinthelife/
http://aliedwards.typepad.com/_a_/2008/10/week-in-the-l-9.html
(...)

Szépséges júniust kívánok minden Tündérnek!:-)

Nincsenek megjegyzések: