2009. május 27., szerda

Jézus szól - végtelen szeretet

Nem egy pillekönnyű olvasmány, de nagyon tanulságos, ajánlom mindenkinek, aki filozófikusabb, nyitott, "kereső" hangulatban van!

"(...) Amikor az ember szíve a nélkülözésre hangolódott, agya elkezd keményen dolgozni, hogy olyan módokat találjon, amelyekkel pénzt lehet keresni. Ebben van logika a túlélésért való küzdelem tekintetében, de a problémát sohasem oldja meg vagy az alapvető hitet nem változtatja meg. Az ember vagy éppen megbírkózik a problémával, vagy meggazdagodik, hogy finanszírozza és állandósítsa a nyomorúság tudatát önmagában és másokban. Így tehát túldolgozza magát, hogy egy bizonyos anyagi jólétet fenntartson, amely életét végigkíséri, de a mély és igaz értelemben vett felvirágzás sohasem jön el. Csak a hiány kompenzálása történik meg, mert az ész csak a logika vagy az egyensúly problémáját oldja meg - az élet problémáját sohasem.
Az ember nyomorúság tudata a gazdagságért való hajsza elszenvedésének az eredménye, vagyis annyit küzdött érte, hogy a végén csak a nyomorúságban hitt, és ebbe fektetett bele újabb erőket. Összehasonlításképpen volt egy másik ember, aki áhítattal tekintett a csodálatos univerzumra, miközben hálát adot azért, hogy az univerzum őt avégtelenségig mindennel ellátja. Ez az ember agyának pozitív impulzust adott, ezért az agya mindent megtesz azért, hogy ez a bőség meg is valósuljon életében.
Ily módon kevesebb erőfeszítéssel nagyobb fejlődés érhető el. Ugyanez igaz a fizikai jólétre is. Ha valaki a betegségben hisz, egész életében azért küzd, hogy végre jól legyen. Az agya ellátja majd mindenféle módszerrel, hogy megelőzze, vagy meggyógyítsa a betegséget anélkül, hogy a baj forrását szüntetné meg. Ugyanakkor az, aki az egészségben és teljességben hisz, az agyát pozitív szolgálatra állítja be, hogy a hite valósággá váljon. Negatív hit vagy impulzus hatására az agy nem működik megfelelően. A logika lehet tökéletes, de az alkalmazása fordított lesz (mintha a tükörképét látnánk), mert az agy megpróbálja kompenzálni azt, hogy a problémát nem oldotta meg.

Atyám világa végtelen és bőséggel teli. Ha rátekintünk, és hiszünk benne, akkor agyunk tökéletes úton, megfelelőképpen működik, és jólétet hoz. Ha pozitív impulzust adunk az agynak, akkor helyesen fog működni. negatív impulzussal agyunk fordítva működik. Ez a logikája. Csak figyeld a végtelenséget. Figyld és csodáld a végtelen, örökké tartó teremtés folyamatát."

(Glend Green: Jézus szól - végtelen szeretet)

És a könyvről:
Glenda Green jó ideje elismert művészként és kiállítóként tevékenykedett az Egyesült Államokban, amikor Jézus megjelent neki csodákban egyáltalán nem szűkölködő események közepette, hogy megfesthesse portréját. Sem művészi, sem egyetemi oktatói pályafutása nem készítették fel arra a fordulópontra, ami előtt élete állt. Jézus beszélt - ő jegyzetelt, mindeközben festménye meghódította Amerika ezoterikus köreit és a képpel kapcsolatos megmagyarázhatatlan, misztikus csodákat az egyház is elismerte, sőt templomaiban kiállította a portrét.


Nincsenek megjegyzések: