2010. február 25., csütörtök

Pörgés vs. nyugalom

Nemrégiben elcsíptem egy tévéműsort egy ismeretterjesztő csatornán, sajnos már csak a közepe felé.

Érdekes kísérlet folyt: egy 4-5 év körüli kisfiú és egy ugyanekkora kislány szüleinek elmondták, hogy egyik nap "műkaja&édesség"-buliba mennek gyermekek, a másik napon pedig csupa egészséges ételt felvonultató zsúrra.

A csavar ott volt a történetben, hogy a szülőknek éppen fordítva mondták a sorrendet: amikor úgy tudták, hogy csokibuli van, akkor volt a biokaja és fordítva. Az igazi adalék pedig az evészet után következett mindkét alkalommal (amiről viszont a szülők egyáltalán nem tudtak): az édességek után gyermekjóga-foglalkozás volt, nyugodt zenével és relax-gyakorlatokkal; másnap a zöldségeket és zabkekszet pedig bohóc, ugrándozás, lufik és buborékfújás, hangos zene és sok impulzus követte.

A kérdés:
Szerintetek mikor tapasztalták a szülők, a gyermeküket visszakapva, hogy "fel van pörögve" és mikor azt, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott?:-)

5 megjegyzés:

Kata írta...

Szerintem az evés utáni program jobban befolyásol, mint az ételekben lévő anyagok. Tehát a jóga után voltak nyugodtabbak a gyerekek. (nem láttam a műsort, saját tapasztalat alapján próbáltam dönteni :) )

Csillu írta...

Én láttam ezt a műsort még tavaly, így tudom a megoldást, ám elgondolkodtató miért van annyi felpörgött gyerkőc..

Ági írta...

műkaja után pörögnek....

Tina írta...

Még várok...:-)

Erke írta...

szerintem is az étel volt az, ami jobban befolyásolt. Kíváncsi vagyok, áruld el, kérlek.