2009. június 7., vasárnap

Polinéz masszázs

"A Fehér Fény Népe különleges, fénybeli hajókon érkezett. Átkelték az összezavarodottság és a sötétség óceánját. A Káoszból egyenesen a Fényre lépték, a Láthatár Ölébe (Csendes Óceán). Találkoztak emberi lényekkel, melyeket "Szőrösöknek" nevezték: Tena Te Tangata Puhuru Nei. A Fény Lényei átadták a Szőrösöknek a Huna (Rejtett Tudás) titkait."
(ősi polinéz dal)

Az egész úgy kezdődött, mintha a napnyugtában a tenger langyos hullámai tekergőznének a hátamon, ahogyan a parti sziklákon szoktak. Aztán varázsos módon egyszerre úgy éreztem, mintha én magam lennék a tengerparti szikla, amit egyre csak mos és mos a víz... Közben napfényes tengeri zene szólt, helyenként egészen friss és vidám. Aztán a két lábamon hátul göröngyöket éreztem: a víz simogató érzése után kaptam némi föld elemet is. Amikor a hátamra fordultam, mintha a napfény simogatott volna, lágy volt és mégis fényes, feltöltő... Végül pedig a lábaimat a hűs szellő simogatta végig. Minden porcikám át lett mozgatva, fel lett szabadítva. A "teremtést" végül a fejnél fejezte be, mintha csak egy totemállat fejét, arcát helyezné a létrehozó a helyére alaposan, mégis gyengéden.

Pedig Rózsa csak a két kezét használta a masszázshoz, az egyetlen hangulati segítsége a zene volt, nomeg persze a kellemesen meleg masszázsolaj... Ő utólag egészen máshogyan magyarázta a(z eredetileg ma-uri) masszázs lényegét - amit teljesen autentikusan a technika kifejlesztőitől tanult -, mint ahogyan én megéltem az egészet. De ebben éppen az a jó, hogy mindig egyéni az élmény. Éppen azt kapod, amire szükséged van.

Szívből ajánlom őt mindenkinek!:-)
toth_rozsa@freemail.hu


7 megjegyzés:

Schulcz Veronika írta...

Az igazi ma-uri masszőrök Új-Zélandon tanulnak, gondolom a Te masszőröd is. :-))) Még nem próbáltam ki (eddig csak pozitív dolgokat hallottam a ma-uriról), de ami késik, nem múlik! :-))

Unknown írta...

Így is lehet mondani. :) Én azért nem használom a MA-URI nevet (ezért Polinéz masszázs a cím), mert nem jutottam ki Új-Zélandra. Dániában viszont voltam és azóta is képzem magam. Saját tapasztalatból úgy gondolom, hogy valaki nem attól "igazi", mert valamilyen nevet használ. De az is teljesen egyéni, hogy valakinek ki vagy mi "igazi". :) A puding próbája az evés. :))
Annak minden esetre örülök, hogy Tinának bejött és tetszett. :)

Schulcz Veronika írta...

Hát, ilyenformán én sem vagyok "igazi" kineziológus. ;-))

Ki fogom én is próbálni ezt a masszázst (akkor hívjuk polinéz masszázsnak ;-) ), kár, hogy több, mint 250 km-re élsz! :-) De biztosan Szhely környékén is találok ilyen masszőrt.

Unknown írta...

Egész biztosan találsz a környékeden is. Ha gondolod, próbálhatok benne segíteni.

Schulcz Veronika írta...

Annak nagyon örülnék, Rózsa! :-) Köszönöm előre is!

Unknown írta...

Most beszéltem azzal, akinél én tanultam itt Magyarországon. Épp most tanul nála egy ottani lány, akiről azt mondja, hogy nagyon ügyes. Jövő héten fog megkeresni és akkor megadja az adatait.
Ennyit sikerült egyelőre. :)
Remélem még ki tudod várni. :))
Annyit tudnod kell, hogy ez csak az alap egyelőre, de ettől még lehet, hogy ügyesebb, mint aki már járt Új-Zélandon... mert szerintem az sem biztosíték semmire. :)
Jövő héten akkor újra jelentkezem.
Addig is szép napokat!

Schulcz Veronika írta...

De jó, ez szuper hír! :-)) Persze, hogy tudok várni. :-))
Köszönöm még egyszer.