2009. február 1., vasárnap

Februári kihívás

"Rend a lelke, mind esznek!"
(Besenyő Pista bácsi)


Előrebocsátom, hogy valószínűleg nem leszek népszerű februárban! És hogy az előzőhöz képest túl hétköznapinak, túl egyszerűnek vagy éppen túl nehéznek fog tűnni a "lecke"...? Ezt majd mindenki eldöntheti maga...;-)

A kihívás:
Válassz ki a lakásodban (nincs menekvés! albérletedben, szobádban...:-)) egy olyan helyet, egy szekrényt, egy polcot, egy fiókot vagy akár csak egy dobozt, amiben már nagyon régen rendet kellene rakni, de valahogy soha nem vitt rá a lélek! (= ezt úgy szoktuk mondani: "nem volt rá időm...") Ugye, hogy van ilyen?? Hehe, tudtam!:-)

És akkor most van rá egy egész hónapod, hogy rendet rakj benne!:-)

Hogy mire jó ez...? A feng shui blogomban írok róla...:-)

A feladat része lehet - hogy aztán megoszthassuk itt egymással a tapasztalatainkat - az, hogy lefotózzátok a before-after állapotot, ezt aztán szabadon fel lehet használni: meg lehet scrappelni, meg lehet írni az ezzel kapcsolatos felismeréseket és tapasztalatokat!:-) Van olyan, hogy már a rendrakás közben és van, hogy csak utána jönnek az érzések és a gondolatok...

De hadd járjak elöl jó példával! Az én (első?) választottam az egyik konyhafiókunk volt, amit egy ideje alig tudtam becsukni... (Igen, néha bizony a cipész cipője is...!:-)) Úgy döntöttem, hogy - főként, mivel a konyhának ez a része a lakás középpontjára esik és ott a lehető legrosszab bármiféle káosz - elejét veszem a nagyobb gondoknak és nekiestem! 15 egész percig tartott a Nagy Művelet, egy zacskónyi lomot kidobtam, a többit átcsoportosítottam, máshová tettem vagy rendben visszapakoltam. A dolog a várt hatással járt: kedvet kaptam a további, eddig halogatott pakoláshoz, főként még mindig a konyhában...:-) Úgyhogy még lesz dolgom nekem is februárban!;-)

Kíváncsian várom a fotókat és a beszámolókat!:-)

Köszönöm, hogy megtiszteltél ma is a látogatásoddal, további szép napot kívánok!

Tina

18 megjegyzés:

Kata írta...

Húha, sejtettem hogy ez lesz.
No nekem lesz miből választanom. :-)) De épp ideje, és így hogy ez egy játék is, talán nagyobb kedvem lesz hozzá.

Ági írta...

Kamaszgyerek is nevezhet? Jó lenne...

Merika írta...

Hűha, van egy pár fiókom!!!!!cyclapt

Tina írta...

Kata,
ugye mennyit számít, hogy merről nézzük...?:-) Ezen mindig mosolygok, saját magamon is... "Ja, ha ez játék, akkor tök jó!":-D (Mint amikor Tom Sawyer szétosztja szórakozásnak a kerítésfestést...:-)))

Ági,
naná!!:-D

Piglet írta...

:) na az elsőt kihagytam. Igazándiból nem volt kedvem ilyesféle kreatívkodáshoz - már az elején sem, de most hogy ismét elnéztem erre, hogy megcsináljam, az jutott eszembe, hogy na ne :))) Remélem megbocsátod nekem.

Viszont a februári kihívás az már sokkal inkább tetszik, amúgy is készülök egy ilyesfélre naaaaaaaagy lomtalanításra. Van mit kidobálnom.
Apropó: hátha valakinek van arra vonatkozó ötlete, hogy könyveket hova tudnék elajándékozni - amik már tutira nem kellenek, nem is fogom őket újra elolvasni. Na nem nagyívű szépirodalomról van szó, hanem sokkal inkább mindenféle nyári, tengerparti izéről. Csak kicsit túl sok gyűlt össze, nem férnek el, és volnának új jelentkezők a könyvespolcaimra.

kisvirág írta...

Nálam is van hol pakolni! Szerintem a levelezős polc lesz az áldozat. Már ideje neki!

Ági írta...

Piglet: nekem eszembe jutott a rákospalotai leánynevelő intézet, vagy Fóton a gyerekek.

Piglet írta...

Ági: Az ötlet jó lenne, de sajnos nem gyerekkönyvről van szó. Ezeknek egy jó része mondom, amolyan csajos könyv - nem Danielle Steel, de nem szépirodalom kategória.
Szerintetek itt nálunk a nyugdíjasotthon durva ötlet?

Ági írta...

jó a nyugdíjas is, de a leányneveldében fiatal csajok vannak, akiket vmi miatt bezártak

Ági írta...

Tina, vicces a februári naptárad:-D

Tina írta...

Piglet,
antikvarium.hu, sok mindent bevesznek! Vagy a nyugdíjasoknak, persze.

Ági,
milyen naptáram...??

Ági írta...

itt a blogon...nézd csak meg:-)

Schulcz Veronika írta...

Szia Tina!
Először is nagyon boldog névnapot kívánok Neked - így utólag is! :-)
A februári kihívás nekem azért lesz nehéz (vagy könnyű? - nézőpont kérdése), mert nem tudom hol is rakjak rendet, ugyanis tisztaság- és rendmániás vagyok... :-)) De majd kitalálok valamit, max. másképp rendszerezem vmelyik fiókot... :-)

Tina írta...

Ági,
jéé, tényleg...:-D Íme az időhosszabbítás művészete...!:-)))

Vera,
ebben (is:-)) rokon lelkek vagyunk, mégis valahogy mindig akad egy-két zug, ahol felhalmozódnak dolgok, ha nem vagyok résen...:-)

Atyus írta...

Nekem tetszik az ötlet. Úgyis beterveztem a hét valamelyik napjára, hogy rendet rakok a "lomos"-ban. Már a neve is jó, ugye?:D

Csillu írta...

Jó ez a játék, általában heti szinten selejtezek mindig valamilyen zeg-zugában a lakásnak, viszont van egy doboz, amire nem visz rá a lélek sosem:-((Lefotózni is ciki, akkora a papírhalom benne, de nagyon szeretném belesűríteni az időnkbe, igaz nem egy 10 perces dolog lesz..
Még egy megjegyzés:Konyha fiókban érdemes evőeszköz tartót használni és akkor kisebb a káosz esélye.

szilvie írta...

Drága Makócám, mielőtt elolvastam a februári kihívást, tegnap naaagy lakásátalakítást csináltunk, de sajnos a before-állapotot nem fotóztam le. Majd azért kinézek a "saját házam táján" is egy zugot és ott elpakolok (például ahol most ülök, a dolgozóm).

A fiókod elpakolásáról az jutott eszembe, hogy lehet kapni nagyon jó kis fiókelválasztókat (nem tudom a hivatalos nevét). Nekem a veszprémi lakásban olyan van. Ha kihúzod a fiókot nagy elánnal mondjuk, akkor nem zuhan össze minden, mivel minden kisebb-nagyobb fakkokban van, szabadon átvariálható módon.

Tina írta...

Csillu, Picur,
köszi! Ismerem azt a(z ikejás) fiókelválasztót, még anno a konyhabútor-vásárlásakor akartam is venni, de az maga helyet foglal a fiókban, mert kicsit vastag, így hagytam... Még meggondolom.:-)