2009. március 1., vasárnap

Szép, napfényes tavaszi reggelt mindenkinek!:-)

Mintha az időjárás pontosan ismerné a naptárat...!;-) Tegnap már gyönyörűen sütött a Nap, remélem, ma is kibújik megint. Az utóbbi napokban egyre többször kukkantok ki a kertünkbe és türelmetlenül várom, mikor kezdhetek neki a növényeim köszöntésének és ápolásának. Határozottan ébredezőben vannak, kibukkant az olvadó hó alól a kis fügefánk "pongyolája" (férjem bebugyolálta egy régi nyári ruhámba télire:-)) és a kis sziklakerti növényekből pár máris zöld. Lesem az aranyesőnket, vajon idén mikor kezd majd bimbózni és mekkorát fog nőni? És ott van a szintén tavaly ültetett, ajándékba kapott tulipánfánk, amitől idén már több szépséges virágot is várunk.:-)



Arra gondoltam, hogy borítsuk együtt virágba a Ligetet, pontosabban mindenki a saját kis "ligetét", ott, ahol ő gondolja! Várom sok-sok saját virág és növény képét, mindet felteszem, gyönyörködjünk bennük együtt!:-)

A kihívás: Azért ennyire nem egyszerű...!;-D Ugyanis a szépséges fotóknak nagyon fogok örülni (és szerintem itt mindenki), de a kihívás szempontjából ezúttal csak bokor- vagy fa-ültetés ér! Ha van kerted, akkor egyel több cserje biztosan elfér, valami, amit már régen szerettél volna még a többi közé, de eddig még nem került rá sor...? Vagy valami egzotikus különlegesség...? Esetleg egy olyan növény, ami a nagymamád kertjében volt, szeretted, örömmel emlékszel rá, de Nálad még nincsen...? Egy szeretett, de kiöregedett, régi gyümölcsfa utánpótlása...? Bármi lehet!:-)

Akinek nincs kertje, ne búsuljon, a dolog ugyanis nehezedik:-P: válassz egy parkot, egy közterültet a közelben és ODA ültess Magadnak és egyben mindenki másnak egy kis fácskát vagy bokrot!:-) De persze erkély vagy balkonláda is számít, ha van rá lehetőség.

Munkára fel, tündér-kertészek és mindenkinek egy csodaszép tavaszt kívánok!:-)

5 megjegyzés:

Piglet írta...

:) a feladat jó, de én ebből kimaradok. Ez a kertészkedős dolog soha nem volt az én esetem. A virághagymák még ok, meg a "hatalmas" birtokot is újra kéne füvezni. De fának meg bokornak nincs már hely. A közparkokba meg... hát én nem.

Az előzőhöz még adós vagyok képekkel.

Tina írta...

Nem gond, attól kihívás, hogy nem mindenki fog neki illetve hogy egyszerűnek, hétköznapinak tűnik... és mégsem az...(?):-)

Igen, az előző havihoz még bátran küldjétek a képeket, sőt, a januári kihíváshoz is ígért még valami sikerlistát...! Jöhetnek ezek is!:-)

szilvie írta...

Kertész leszek, fát nevelek...eddig oké. Kelő nappal én is kelek... na ezt nem ígérem :-DDD

izmiri írta...

nem korai ? ha ugyanezt áprilisban vagy májusban kéred okés, de még hideg van ültetéshez ? vagy ennyire nem értek hozzá :-)))
egyébként gondban vagyok én is. hová ? de majd kitalálok valamit.

Tina írta...

Ha még esni fog a hó, akkor korai, különben nem....-) Reménykedjünk!