2010. december 4., szombat

Karácsonyi csokilikőr Merikától


Tavaly Karácsonykor találtam valahol ezt a receptet és mivel nagyon finom volt, készül a mostani karácsonyra is. Szerintem még ajándékba is érdemes elkészíteni. Az üvegek is kaptak egy kis díszítést, olyan scrapbook módra. Nem olyan nagyon, csak egy kis virággal meg szalaggal. Hát nem ünnepibb így?? Igen - igen az egyik üvegből már hiányzik egy kicsi, minőség-ellenőrzés volt! Ez inkább nőcis ital, de az édesszájú férfiemberek sem vetik meg, tényleg finom!

Recept:
Hozzávalók: 2 dl vodka, 2 tubus sűrített tej (cukrozott), 5 evőkanál kakaópor(rendes jó minőségű, nem nestkakaó!!!!) 2 dl tej, 2dl tejszín.
Tejet a kakaóporral felfőzzük, majd kihűtjük. A többi hozzávalóval utána összekeverjük egy habverővel. Ügyeljünk rá hogy csomómentes legyen! Üvegbe töltjük és 1-2 napig hagyjuk összeérni. Hideg helyen spejzban, hűtőben max. 2 hétig tároljuk. Nem fog addig helyet foglalni garantálom, mert nem nagy az alkoholtartalma, és nagyon finom!!! Én azért tettem két üvegbe, hogy az egyik ha el is fogy karácsonyig, a másikat csak megállom hogy nem nyitom ki!!!
Ha van kedvetek kipróbálhatjátok, nem fogtok csalódni!

1 megjegyzés:

Mucus írta...

Nagylányoméknak ez lesz az egyik Karácsonyi ajándéka!:)Tetszik.