2010. december 6., hétfő

Álomkarácsony Álomországban (Éva)

Sokan az otthon melegében, az otthoniakkal, az otthoni halászlével és bejglivel szeretik eltölteni a Karácsony napjait. De miért ne utazhatnánk el valahová, ami álmaink vágya??? De ki miről álmodik?

A gyerekek biztosan egy ilyen utazásra mennének el: Utazzon el a Mikuláshoz ! Látogassa meg a télapót lakhelyén, tekintsen be a játékkészítés, és csomagolás rejtelmeibe a manókkal ! Etesse a télapó csoda rénszarvasit együtt gazdájukkal ! És végül tegyen Sarkfölde városkában körutazást a hétszarvas húzta szánon ! Utazás: chartergéppel oda, szánnal vissza. Fakultatív lehetőség: krampuszként ijesztgetni a gyerkőcöket :-)


A hidegkedvelők elmehetnének jegesmedvét nézni (ez nem az én vágyam, de egy régi kollégám mindig ezt emlegette álomútként): Karácsonykor hideg van ? És Ön szeretne még hidegebbet ? Akkor utazzon el csoportunkkal a jegesmedvék földjére ! Odaút lovasszánon, visszaút úszó jégtáblákon. Étkezés: örüljön, ha nem mi leszünk a főfogás a medvéknél. A hazatérésre garanciát nem vállalunk, és az utazásra biztosítást nem köt társaságunk. :-) - de azért nagyon édesek a picik, nem ?


Megboldogult tinédzser koromban ez lett volna az álom: Utazzon el barátaival és szerelmével a Last Christmas című videóklipp forgatási helyszínére ! Töltsön el néhány napot a hófedte házikóban, a kandalló tüzénél. Egyenek, de főleg igyanak, és mulassanak. Ezt az idillt ne törjék meg csak egy kisebb hócsata kedvéért ! A hógolyókat utazási irodánk biztosítja térítésmentesen. Fakultatív program: zeneszoba, ahol a kedves vendég választja meg, hogy egész nap a Last Christmas vagy az All I want for Christmas című dalt hallgatja.


Bevallom őszintén én ezt kipróbálnám egy napra: Különleges téli szállásra vágyunk? Ne keresgéljünk tovább, hiszen kiváló és garantáltan felejthetetlen élményt nyújt a Svédországban épült Jéghotel, mely az északi Sarkkörtől 200 km-re található. A szálló építőanyagából adódóan idény jelleggel működik. A világ első jégszállóját Svédországban építették, Kiruna városának közelében és a sokat mondó Icehotel névre keresztelték. 1992-ben nyitotta meg kapuit a vendégeknek a 10 000 tonna jég és 30 000 tonna hó felhasználásával készült jeges csoda.


De biztosan vannak, akik melegebb éghajlatra vágynak. Ők választhatnak a másik féltekén bármit. Ha nem a jéghotelt választom, akkor én ide mennék: Mauritius. Koktélozni szeretne a pálmafából kialakított karácsonyfa alatt ? Akkor ne gondolkodjon, jöjjön hozzánk ! Üljön a fa alatt, várja a bárfiúkat, ússzon egyet, majd vegyen részt hagyományos karácsonyi vacsoránkon :-) Fakultatív program: kókuszdió szedés 50 méter magas fáinkról.


Ha valaki aktívabb, de még mindig melegebb karácsonyra vágyik, menjen Ausztráliába. Egyszer - jó régen - láttam a híradóban, hogy mikulás ruhában rendeznek ott futóversenyt. A mikulás ruha egy bikiniből és egy mikulás sapkából áll. Soha nem felejtettem el. Csak nekünk furcsa, hogy a strandon a homokban mikulások napoznak. Töltse az idei ünnepeket a világ egyik leghosszabb homokos partján Bondie Beachen. Reggeltől estig napozzon, majd csoki barnán menjen a Beach Barba bulizni hajnalig, majd kezdje az egészet elölről. Ha van kedve ezek után vegyen részt fakultatív programunkon: szörfiskola a mikulással.


Ha engem kérdeztek én egy síparadicsomban tölteném a karácsonyt. Nincs jobb annál, mint a friss hidegben, de gyönyörű téli napsütésben síelni, meg-megállni forralt borozni, majd jó kis hüttés ebédet enni, megint nyomni néhány kört, újra forralt borozni, és este a szaunában / jakuzziban / kandallónál kidőlni egy kis rumos teával a kezedben ! És hogy hová mennék ???? Először arra gondoltam, a filmekben oly sokat emlegetett nagyon amerikai és nagyon sznob Aspenbe.


De tudjátok mit !? Neeeeeeem. Nem kell nekem nagyon amerikai, mikor itt van a csodás Európa és azon belül is a még csodásabb Alpok, és a szívem vágya: Svájc.


KÉREM, mondjátok el ti hová utaznátok ? Igazán kíváncsi vagyok rá. Ja, és még csak hatodika van, befizethetsz bárhová ! :-)

7 megjegyzés:

Tina írta...

Köszi Éva!:-D Engem ezek közül a faház és a Mauritius gondolkodtatott el komolyabban...:-)
De ha eben a pillantban indulhatnék, akkor legyen mondjuk most Skócia.

cinnamon írta...

Én most Kanadába vágyom éppen: Új-Skóciába, Québecbe vagy British Columbiába :-)

{Hana} írta...

Hmmm...Mauritius sem rossz :-)
De ha most kéne utazni, maradna Prága :D (a gyerekek talán odáig kibírnák ;-)

Lilla írta...

Zakopane a családdal, éjféli mise a kis fagerendás kápolnában, a tizenkét fogásos karácsonyi lengyel menü és azok a csodálatos sütemények. A táj szépsége, mint egy giccses poszter terít be mindent!

Janka írta...

Klassz kis úticélok. Én már vagy 2 éve Toszkánába szeretnék eljutni, de a szervezés közepén eddig még mindig közbejött valami, ami miatt nem tudtunk elutazni :( Remélem, tavasszal összejön.

Egyébként most voltunk a Mikulásnál Rovaniemiben, és csúcs volt. Még én is élveztem felnőttként, de gyerekeknek hihetetlen élmény lehet. Voltunk igluban is, és bármilyen fura, még fűtés nélkül is jó idő van odabent :) Ha pedig szőrméken ülsz, fekszel, biztos nem fázhatsz. Szóval legközelebbi lappföldi kirándulásunkon útba ejtünk egy jéghotelt is.

izmiri írta...

Na tessék, valaki tényleg eljut a Mikuláshoz :-) Felcsigáztatok. Skócia, Kanada, Prága, Zakopane, Toszkána. Sziasztok, elindultam, majd jövök :-o))))

Mádám Adri írta...

Életemben először trópusi éghajlaton töltöm a karácsonyt. Mindig erről ábrándoztam. Most farokfelvágva rohannék haza Gyulára. Soha többé pálmafás, óceános, tengeri herkentyűs karácsonyt. :)