2010. június 1., kedd

Az Ikrek, aki szeretne független lenni...



Elvileg máris nyár van, gyakorlatilag sajnos jelenleg eléggé beazonosíthatatlan milyen évszak is ez pontosan, mert legalább 3 fajta egyszerre... Így a 8. hónap közepén járva pocakkal nem egyszerű elviselni fizikailag a frontokat és hőmérséklet-ingadozásokat, de azért még bírom.:-)

Eljutottunk az Ikrek haváig és bevallom, pontosan tudtam előre, hogy az ő általános jellemzésük alapján ez a hónap miről fog szólni, úgyhogy a leírást kicsit ez alapján kerestem már...;-) Íme:

"Az Ikrek csillagjegy szülötte igen szórakoztató, aki mellett sosem unatkoznak a barátai. (...)

Szellemessége révén mindig érdekes irányba tereli a társalgás folyamát. Mindig együttérzéssel meghallgatja a másikat és érdeklődik embertársai gondjai iránt s szükség esetén szívesen segít. Barátságos, mindenre megoldást akar találni, szívesen ad tanácsot, csakhogy mindenki elégedett legyen. Barátaiért bármilyen áldozatra képes.

Sosem feledkezik meg szerettei évfordulójáról, szeret meglepetést szerezni. Bár önmagában folyton nyugtalan és nem mindenkit kedvel, azt szeretné, hogy őt mindenki szeresse. Közeli barátaival nyílt, de eléggé csapodár, mert soha senki sem képes birtokolni őt. Az Ikrek sosem lesz szívesen valaki beosztottja. Sokoldalúsága és összpontosító ereje révén gyakran két-három dolgot is végez egyszerre. Ez vonatkozik a szerelemre, a gondolataira is. Mindig saját reflexeire támaszkodik és képes gyors döntéseket hozni. Csakhogy bármennyire is érdekes lenne, semmit sem képes befejezni. Persze, ismeri saját gyengéjét, szeretné is kijavítani, de amint meglát valami újat, máris elveszti megfontoltságát és az új felfedezésért lelkesedik. De idővel azt is megunja és megint újabb ás újabb dolgok, érdekesebb feladatok vonzzák, anélkül, hogy az előzőt bevégezné. Ezért sok veszteség érheti. (...)

A legbecsesebb számára a függetlenség. Ritka kezdeményezőkészsége és nagyszerű éleslátásra eredményeként szakmailag és az üzleti életben is sikeres. Csakhogy folyton kétségek marják, ezért csakis sok-sok türelemmel oldhatja meg a gondjait."

(forrás: jellemrajzok.com)

Nos hát, akkor szerintem legyen az Ikrek havában a témánk a szabadság, függetlenség és önállóság! A június hónap kérdései tehát:

Mit jelent Számodra a szabadság, a függetlenség és az önállóság és Te vajon (hogyan) éled ezeket? Mit gondolsz, ki az, aki valóban "szabad", mit jelent ez manapság? Lehetünk vajon függetlenek és szabadok egy párkapcsolatban, egy családon belül úgy, hogy a társas kapcsolatok ettől ne sérüljenek? Hogyan szerezhetjük meg azt a szintű szabadságot és önállóságot, amelyre személy szerint szükségünk van? És egyáltalán: milyen szintű szabadságra van szükségünk egy családon, közösségen belül? (Szükségünk van rá...?) Mire és miért jó az egyáltalán, hogy önállóak vagyunk?

Szóval kérdés van bőven - szeretettel várom a válaszaitokat!:-)

6 megjegyzés:

csuti írta...

Én ikrek vagyok, és nagyon jó volt erről olvasni. Elgondolkodtatóak a kérdések, össze kell szednem a gondolataimat:-)

Budai Detti írta...

:D Én is ikrek vagyok: de nagyon ilyen ám....
Hogyan lehet érvényesíteni a szabadságvágyunkat? Sztem csak toleranciával a másik felé. Mert ha én toleráns vagyok az ő igényeivel szemben, akkor talán ő is az lesz az enyémekkel szemben.
És szerintem ez nemcsak a párkapcsolatra a családra vonatkozik, hanem az összes többi emberi kapcsolatra is.
És ami még nagyon fontos szerintem: az alázatosság! Alázatosnak kell lenni, mert így magunkat is tudjuk csitítani: kevesebb szabadságvágy is elég a boldogsághoz, ha az ember tudja mit kell értékelnie!
Szerintem...

Tina írta...

Ez igen bölcs gondolat, Ejjkukk, köszi!:-)

izmiri írta...

Milyen pontos a leírásom :-) De látom vannak ikrek társaim még jelen, és ők is így látják. Érdekesek a kérdések, gondolkodom rajtuk.

Tina ! neked pedig kitartást még frontos időkben is.

Tina írta...

Kőszegi Ági küldte:

"Én ugyan nem vagyok "Ikrek", de a háromból két gyerkőcöm az:-) bizony igaz rájuk sok jellemvonás, amit olvastam, bár még nem teljesen kialakult a személyiségük (14 és 18 évesek). Viszont a szabadságot nem csak klasszikus értelemben értelmezhetjük, a gondolat, a tett szabadsága, a választás szabadsága legalább annyira fontos, (ha nem fontosabb!szerintem:-) ), mint a függetlenség, elvágyódás, vagy a tényleges kiszakadás egy adott közösségből. A kis gyerekeknél már elég hamar megfigyelhető, hogy akkor érzik jól magukat (az én "ikreim" legalábbis ilyenek voltak az első időktől fogva....), ha a választás szabadságát megadtam nekik, ha a döntés szabadsága az övék volt bizonyos dolgokban. Erre épült sokszor az a manipuláció, amivel kicsit becsapva őket irányítani lehetett "hiszti" nélkül az együttműködést velük:-)

Nagyon örülök, hogy sokszínű, érdekes, mindig aktuális és elgondolkodtató témákról olvashatok hónapról hónapra! Gratulálok a "liget"-hez a Főkertésznek!:-)

Ági"

Köszönöm szépen!:-)

kajkokati írta...

Mindenképpen két részre osztanám: anyagi függetlenség és érzelmi függetlenség.

Kezdeném az anyagi önállósággal, mert számomra az a könnyen leírható.
Elsősorban egy olyan munkát jelent, melyben mindenről önállóan dönthetek és ez egyben anyagi önállóságot is jelent.
Így nem vagyok senkinek kiszolgáltatva, megvan az anyagi függetlenségem, állok a saját lábamon.

Az érzelmi önállóság kemény dió számomra.
Érzelmileg annyira kötődöm a családomhoz, hogy soha nem tudom függetleníteni magam.
Az igazi érzelmileg önálló nők szinglik maradnak, akik egyedül is életképesek. Az ilyen nők mellett nem tudja a férfi a klasszikus férfiszerepet megélni. A nők dolga a szülés az otthon melegének megteremtése.
Szerintem csakis egy egyenrangú partnerviszony lehet hosszú távon mindkét félnek felemelő.