2010. március 30., kedd

Mesebeli mesterségek

Vannak hivatások, amelyekről hogyha hall az ember, akkor csak derűsen elmosolyodik és már csak a tudat is napfényesebbé teszi a napunkat, hogy ilyen foglalkozás egyáltalán létezik. Összegyűjtöttem Nektek egy csokorra valót!

Állathang gyűjtő - avagy ornitomuzikológus, hát nem óriási?:-) Szinte elképzelem, ahogyan a bácsi a kis magnójával oson az erdőben a fák alatt és próbálja elcsípni a madarak énekét...:-))) De valószínűleg ma már egészen máshogyan történik mindez, mert egy kortárs állathang gyűjtő azt mondja például, hogy "a tücsökmadarak rokonsági kapcsolatait vizsgálom az énekelemek számítógépes hanganalízisével"... Íme egy picit több is a témában >>

Aztán ott van a tánctörténész, a jelmezkészítő vagy a textil tanszék vezetője, esetleg a textiltervező... Vagy csak nekem tűnnek ezek olyan érdekesnek?:-)

A kedvenc magyar mesekönyvrajzolóm pedig ő! Volt szerencsém néhány tizenévvel ezelőtti rajzához és festményéhez, az akkori munkahelyem egyik irodájába szereztük be dekorációnak - de már akkor tudtam, hogy azok a csodálatos képek túl jók voltak annak a multicégnek a könyvelési vezetőjének a szobájába...

A minap pedig Martha Stewart műsorában ragadott meg egy Colin nevű huszonéves fiú története, aki egy átlagos konyhánál alig nagyobb helyiségben, mindenféle csillogó, ámde ember-léptékű géppel felszerelt csokigyárat működtet - elmondása szerint tudtával jelenleg a világon a legkisebbet. Mindent ő csinál, végigmondta-mutatta a profi folyamatot, hát le a kalappal. Derűsen, elhivatottan dolgozik és nem is akármilyen eredménnyel.:-)

Ti tudtok még ilyeneket?

6 megjegyzés:

Budai Detti írta...

Csak a szabászat tanáromtól tudom, hogy van az Operaháznak egy malomkő (malomkerék)-gallér készítője, aki már nagyon idős és nagyon félti a "szakmáját". Csipkét készít,keményít vasal, majd újból az egészet. Szerintem ez is egy érdekes munka lehet....

Zsuzska írta...

Nekem helyből egy eglsz intézet a kedvencem: a Magyar Űrkutatási Hivatal :-)))
Valóban létezik, immár 10 éve nézegetem a táblájukat az Alkotmány utcán, a Vadász utca és a Bajcsy Zs út közötti szakaszon.... Nagyon nagyon kíváncsi vagyok, hog yők mit csinálnak, és lassan tényleg valóra váltom régi véágyamat, egyszerűen bekopogok és felteszem a nagy kérdést..... :-)))

Zsuzska írta...

És elnézést a technikai kérdésért: sajnos itt a megújult blogoldalon csak a fotókat és a rákattintós részeket nem látja a gépem... lehet az én gépemen szerintetek valami titkos kódot/gombot/egyebet beállítani, hogy továbbra is láthassam a Ligetet..?
Zsuzsi

Tina írta...

Zsuzsi,
próbálkozz esetleg egy másik böngészővel és jelezz kérlek emilben, hogy mire jutottál! Köszi!

Köszi a szakmákat, állati jók, éppen ilyenekre gondoltam!:-)))

izmiri írta...

érdekes, hogy pont most írsz szakmákról. ugyanis egész héten vihogtam egy ilyenen. nem ennyire meseszerű, amit ti írtok, de szerintem állati vicces neve van: egészségügyi gázmester. és mit csinál ? ő irtja a rágcsálókat az irodaházunkba, és kaptunk tőle erről e-mailt a héten. nem vicces ? én arra gondoltam, ha a gyermekét megkérdezik mi a foglalkozása apádnak, és ezt így elmondja a lurkó, hát halálra röhöghetik magukat.

Merika írta...

Én ilyet most nem tudok, de gyere a másik blogomon vár egy játék.(Ne szidj érte)Szerintem jó!