2009. december 23., szerda

Karácsonyi gyorssegély az utolsó pillanatra - 5 lépésben

Bizonyára kevesen vannak, akik még egyáltalán nem készültek a karácsonyra, de azért különböző körülmények miatt akár még ez is előfordulhat. Lehet-e még valamit tenni az utolsó pillanatban, 24 óra alatt egy meghitt, "igazi" karácsony estéért...?

1. Ajándékok:
Kerekedj fel célirányosan, egy bizonyos boltba (nyitáskor kevesen vannak!) és ott egyszerre mindenkinek meg lehet venni mindent! Nem érdemes túlbonyolítani, vannak dolgok, amelyeknek szinte mindenki örül. Lehet ez fejenként egy könyv, egy masszázsbérlet (neten kikereshető, hogy központi helyen mi van még nyitva 24-én délelőtt), egy színházjegy, de újságelőfizetést is intézhetünk a neten, kinyomtatva a visszaigazolást és azt borítékba "csomagolva". Ennyi!:-)

2. Csomagolás:
Ha van sima barna csomagolópapírunk, az a legjobb. Rusztikus, egyszerű, mutatós csomagolást készíthetünk és akkora ívekben lehet kapni, hogy marad jövőre is.:-)

3. Vacsora:
Az egyszerű sült szárnyascombnál vagy rántott halnál krumplisalátával nincs egyszerűbb és gyorsabb - és finomabb.:-) Ha reggel időben kelünk, a délelőtti utolsó nagy roham előtt beszerezhetjük a hozzávalókat, ha véletlenül éppen nincs otthon lefagyasztva ilyesmi és pár óra alatt el is készül minden!

4. Süti:
Beigli cukrászdából.
De egy végtelenül egyszerű karácsonyi aprósüti a linzer, valószínűleg szinte minden van hozzá otthon és nagyon hamar el is készül, ráadásul szinte elronthatatlan.

5. A fa:
Ha gyorsan el szeretnénk készülni vele, értelemszerűen egy kisebbet vegyünk. Díszíteni pedig akármivel lehet. Végső elkeseredésünkben ha kisebb-nagyobb csomagolópapír-maradékokat gyűrünk gombóccá és azokat aggatjuk fel drótra tűzve, az is lehet nagyon mutatós! Szalagdarabokat is köthetünk az ágak végére és kész is!

És ne felejtsük el, hogy a fentiek hagyományosan fontos részei, de nem a legfőbb lényegei a karácsonynak. Jobb a"kötelező körökön" hamar túlesni és abba a részletébe belemélyedni az előkészületeknek, ami számunkra személyesen valóban örömet okoz, legyen ez akár a főzés-része, az ajándékvásárlás vagy a fa feldíszítése - a nemszeretem dolgokat pedig nyugodtan hagyjuk másra, osszuk fel a családban a tennivalókat, ne vállaljuk túl magunkat és ami mégis "muszáj", azt igyekezzünk praktikusan, tempósan megoldani! A lényeg, hogy maradjon néhány nap időnk saját magunkra és azokra, akik valóban fontosak, bármilyen elcsépelten hangzik is ez. Meg lehet oldani, meg kell oldani, hogy ebben a pár szent napban az lehessen a mienk a karácsonyból, ami valóban értékes a számunkra.

Áldott, békés ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak!

3 megjegyzés:

Schulcz Veronika írta...

Bizony, az 1-es pont alatti tippeket csak megerősíteni tudom: lesz nálunk is színházjegy, és újságelőfizetés is ajándékba. Mindkettő neten intézhető, és nem kell hozzá egy üzletben sem "lökdösődni", és idegeskedni a tömeg miatt. (Ja, és nem ma intéztem, már hetekkel ezelőtt. :-) ) Nem hiszek abban, hogy a Karácsony agyrém (mint sokan mondják ezt), a mi hozzáállásunkon múlik az egész, az ünnep olyan lesz, amilyenné MI tesszük. :-)

Boldog Karácsonyt! :-))

Tina írta...

(Ismét:-)) nagyon egyetértek és szép ünnepeket Nektek!:-)

Boróka írta...

Azt hiszem ezek az ötletek, nem csak karácsonykor jönnek jól! :)))