2009. december 6., vasárnap

Decemberi kihívás: Új hagyományt teremtek!



Gondoltam, Advent második vasárnapján és egyben Mikulás napján jöjjön akkor az év utolsó kihívása! És karácsonyi ajándékként ezt rögtön két formában is lehet teljesíteni...;-)

A kihívás:

A) Idén legyen valami, ami új és szokatlan Nálad/Nálatok a karácsonyi ünnepekkor! Legyenek ezek új színek, egy újszerű ajándék, egy szokatlan fogás vagy menü - bármi, ami eddig nem volt és most van! Nem kell feltétlenül valami elrugaszkodottan merésznek lennie, egyszerűen csak valaminek, ami ilyenkor nem szokványos Nálatok.
B) Teremts ezzel (vagy valami mással) egy olyan új hagyományt a családban, amit ezentúl évről-évre megismételtek!

Elég a kihívás egyik verzióját teljesíteni, de persze lehet mindkettőt is.:-)

---

Várom ezenkívül ehhez a bejegyzéshez minden kedves olvasóm válaszát a következő kérdésekre, már akinek van kedve hozzá:

Szeretnétek jövőre is kihívásokat?
Mely kihívások tetszettek a legjobban, melyek kevésbé - és miért?
Jó ez a havi rendszer vagy van egyéb javaslatod?
Azokhoz, akik teljesítettek kihívásokat vagy akár végig, mindet: milyen tapasztalataitok vannak ezek nyomán? Mit adott Neked ez a játék?
Azokhoz, akik nem vettek részt a kihívásokban, de néha erre járnak: volna olyan jellegű kihívás, amelyet szívesen teljesítenél? Vagy egyáltalán nem szereted az ilyesmit? Mi az, ami néha-néha idevonz mégis?
Miről látnál-olvasnál itt többet?
(...)
Illetve bármilyen megjegyzést, építő kritikát, észrevételt nagyon szívesen veszek itt a blog múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatban!

Előre is nagyon köszönöm, további szép hétvégét mindenkinek!

7 megjegyzés:

Annácska írta...

Tina draga,en figyelemmel kiserem a blogot, es tetszenek is a kihivasok, uditonek tartom oket, es fontos dolgokra hivjak fel a figyelmet....es ha igy visszagondolok, zsigerbol meg is tortent valamennyi, csak esetleg vegig sem gondoltam, es foleg nem gondolkoztam rajta, hanem az uj dolgok fele erzekenyen fordultam, es elveztem, ennyi. alapjaban veve nem szeretem, ha megmondjak nekem mit es hogyan csinaljak, de el tudom fogadni ezt tobb embertol, es Te is ide tartozol. szoval osszefoglalva: jo es fejleszto dolgok, es nagyon sok tovabbi sikert kivanok mint onismereti trener+kineziologus+kreativ elme+dolgozo no+ anyuka+ feleseg+ no+sok minden :) ( a sorrend tetszolegesen felcserelheto, semmmi fontossagi sorrendet nem tukroz ) es nagyon gratulalok!
sok szeretettel
Anna

Tina írta...

"az uj dolgok fele erzekenyen fordultam, es elveztem" - és ennyi is a lényeg, nagyon szépen köszönöm!:-)

Schulcz Veronika írta...

Nekem tetszettek a kihívások, és örömmel venném, ha jövőre is lennének feladatok. :-)
Nem is tudom volt-e olyan, amelyik kevésbé nyerte le a tetszésemet? Nem hiszem. (Na jó, a márciusi ültetés..., de az nem a kihívás hibája, hanem az enyém. :-) )
Annácskához csatlakozva, én sem igazán szeretem, ha megmondják, hogy mit csináljak és hogyan, de itt ilyenről szó sem volt. A feladatok mindig adtak egyfajta irányvonalat ugyan, amitől aztán nyugodtan el lehetett térni, nem voltak soha kőbe vésett szabályok.
A bejegyzések is nagyon tetszenek. Szóval csak így tovább: jó itt lenni! :-))

izmiri írta...

Tina !

tőlem nem is várhatsz mást: igen, jöhetnek a feladatok. amit tetszett nagyon, és egyben el is mondja mi az amit nyertem vele: van egy határidő, mert határidő nélkül én mindent ellustálkodok. van egy konkrét feladat, mert feladat nélkül én csak úgy elvagyok, és csak elmennek a napok maguktól, tartalom nélkül.

kedvenceim voltak: menj valahová, ahol nem voltál és az egyhetes, azaz minden napra egy esemény. ami nem ment az igenes hónap. biztosan azért, mert nem kézzelfogható, így ez számomra megfoghatatlan és felfoghatatlan. de még ez a feladat is adott valmit, hiszen megnéztem egy filmet, amit egyébként nem biztos, hogy megtettem volna, mert szegény Jim-et nem nagyon bírom.

összefoglalva: most is igent mondok ! jöhet ! a havi gyakoriság szerintem megfelelő. felfogható időtáv, de nem is túl rövid ahhoz, hogy ne férjen bele. ötleteim lennének :-) de azok biztosan neked is vannak.

Tina írta...

Köszönöm és nagyon szívesen veszem akár itt, akár privát levélben a Ti ötleteiteket is ám!:-)

Csillu írta...

Tina, jöhetnek a kihívások jövőre még ha csak néhányat teljesítettem is, volt amiről nem is küldtem Neked beszámolót, de véghez vittem és jó érzés volt eleget tenni a feladatnak itt belül így vagy úgy.Nagyon jó ötleteket dobtál fel, talán életmóddal kapcsolatos feladatok is jöhetnek nem is tudok konkrétumokat mondani, a Te fantáziádra bízom:))

kajkokati írta...

Igen Tini!
Szeretnék jövőre is kihívásokat, nagyon kellemes időtöltés számomra és simán belefér egy hónapba.
Szívesen olvasgatom a blogodat, érdekel a többiek élménye is.
A témát azt Rád bízom, csodállak, hogy van ennyi ötleted.
Köszönöm az eddigi érdekes és elgondolkoztató feladatokat, várom a folytatást.
Sok puszi: Kati.