2009. január 8., csütörtök

Januári kihívás!

Minél inkább hiszünk abban, hogy csak rajtunk múlik a siker, annál könnyebben elérhetjük.
(Giacinto Facchetti)

Köszönöm az előzetes érdeklődést, akkor csapjunk a lovak közé!:-)

Tegnapelőtt, Vízkereszt napján, a Háromkirályok ünnepén ért igazán véget a tavalyi év. Leszedtük a karácsonyfát és ezzel egyidejűleg egy másfajta ünneplés kezdődik: a farsang időszaka!:-) Éppen itt az ideje, hogy mi is summázzuk a tavalyi évünket és aztán lelkesen vágjunk neki 2009-nek!

Arra gondoltam, mi volna, ha idén a szokásos újévi fogadalmak helyett (mellett?:-)) úgy zárnánk le 2008-at, hogy összeszedjük, mi minden sikerült, mi mindenben is voltunk sikeresek a tavalyi évben?:-) Az ember olyan klasszul tudja ismételgetni magának néha, hogy ez sem sikerült, idén sem fogytam le és a lottón sem nyertem, a fizetésem se nőtt, a barátaimra és a családomra se jutott több időm, ahogyan terveztem, csupa-csupa frusztráló gondolat, elég hervasztó így továbblépni - no de mi az, ami sikerült? Mert ilyen is volt, biztos vagyok benne, nagyon sok! Mi az, amiben előrébb léptél? Amitől több, teljesebb lettél? Mi az, ami örömet okozott vagy amiben másoknak sikerült örömet okoznod?:-)

A kihívás tehát:

1. Írj listát a 2008-as sikereidről, legyenek azok apróbb vagy nagyobb dolgok! Ne törődj most azzal, hogy mások szemében ez vajon ugyanolyan értékes-e, mint a Tiedben - a lényeg, hogy Te sikernek éled-e meg? Most csak a jó dolgokra koncentrálj! Lehet ez egyetlen kiemelt dolog akár vagy 10-20 is - annyi, amennyi Neked fontos!

2. Foglald a listát egy olyan formába, amit szerinted "megérdemel" és amilyet Te csinálsz neki! Alkoss neki valamilyen körítést, kézzelfoghatóan vagy akár digitálisan! Írhatod kézzel, nyomtathatod, teheted egy egyszínű lapra, megscrappelheted a saját tavalyi legkedvesebb fotóddal - a forma már Rád van bízva! Teheted aztán keretbe és a faladra otthon vagy a munkahelyeden vagy lefűzheted, ahogy Neked tetszik. Nincsenek szabályok. Csak amiket Te kitalálsz hozzá.;-)

Össze lehet egyébként kombinálni az ezévi fogadalmakkal is, akkor két lista van egy oldalon vagy két lista és két oldal - legalább lesz mit pipálgatni az év végén...:-)

"Extra"-változat: Sikerkönyv!

Ezzel az évvel akár elkezdhetsz egy "sikerkönyvet" is Magadról. Ehhez egy tetszőleges nagyságú gyűrűskönyv vagy füzet, esetleg fotóalbum szükséges, amibe ezentúl évről-évre belekerülnek az "éves sikerlisták" Rólad, Tőled és hozzá egy (vagy több) azévi fotó Rólad. Csinálhatsz a családdal közös sikerkönyvet is, amibe minden családtag (kicsi gyerekeknek még Te:-)) beleteszi a saját listáját, a saját oldalát magáról! Fotóalbummal nagyon könnyű dolgozni a "kétbalkezeseknek" is: egy oldalon általában két fotónak van hely, az egyikbe kerül például egy kép, a másikba a lista és így tovább, oldalról-oldalra... Ennek is csak a fantázia és a kreativitás szab határt.:-)

Teszek fel egy pár scrapbook-oldalt (többségüket a scrapbook.com-on leltem), amelyek nem erről a témáról szólnak ugyan, de adhatnak pár ihletet a formához:

A havi játék elkészítésének határideje január 31., kíváncsian várom e-mailben a kész műveket!:-)
Amint az enyém elkészült, természetesen megmutatom itt Nektek és aki engedi, annak a művét is szívesen felteszem ide majd.

Hajrá, hajrá!:-)

---

(Őszintén bízom benne, hogy lesz, aki végigcsinálja majd velem az egész évet... Terveim szerint lesz még kreatív feladat, de nem mind lesz az. Lesznek egészen hétköznapi tevékenységek is, csak... egy kicsit másképpen, egy kicsit más köntösben, ha komoly szeretnék lenni, azt mondom: "más tudatossági szinten". Éppen ez a lényege bármilyen tevékenységnek: a tudatosan-tevés, az elmélyülés, a hétköznapi, magától értetődő dolgok szertartása, az elmélyülés, a koncentráció, magunk keresése és felfedezése abban, amit teszünk és ráébredés arra, mi mindent tudunk tenni és tehetünk még... És hogy mennyi szépség van mindenben, amit teszünk és ami körülvesz bennünket. Hát... majd meglátjátok!;-))

13 megjegyzés:

Szilvi írta...

Nagyon tetszik a feladat. A magam részéről sikeresnek ítélem meg a tavalyi évet, soha rosszabbat! Szó szerint úgy történt minden, ahogy elképzeltem, ahogy terveztem. Sokat gondolkodtam is rajta mostanában, hogy tudatosabban kellene gyakorolnom ezt az "agykontrollt". Szóval örülök, hogy most "hangosan ki is mondhatom" mennyi jó dolog ért. Köszönöm. (Na, a többit majd egy SB oldalban.)

Atyus írta...

Nekem is nagyon tetszik! Amikor végzek a vizsgáimmal, biztosan megcsinálom! :)

Unknown írta...

Nagyon tetszik az ötlet, megmozgattad a fantáziámat :) én is megcsinálom :)

kisvirág írta...

Nekem is nagyon tetszik. Azért is, mert kapcsolódik ahhoz, hogy mit szeretnék másképp csinálni, mint ezelőtt és ez tudatosság, amit a játékod képvisel, vezérfonal lehet nekem ebben. Köszönöm.

Kata írta...

Szuper ötlet, komolyan jót tenne mindenkinek egy ilyesfajta "terápia". Köszönet érte!
A leírtakkal pedig, (pld hogy nem lehet egy évet sötét emlékekkel lezárni) abszolút egyetértek. Aki úgy gondolkozik az egész életét hajlamos kudarcnak megítélni.
Nagyon szimpatikus kezdeményezés!

Schulcz Veronika írta...

Szia! Látom, Ilus levele Rád is hatással volt (én is belelkesedtem, amikor olvastam) :-), csak Te tovább gondoltad az alapötletet és megfűszerezted egy kis kreatívitással is a feladatot. Jó ötlet! :-))

Tina írta...

Örülök, Lányok, hogy tetszik! (Fiúk is jöhetnének!!)

Vera,
lehet, hogy megleplek, de képzeld, Ilus levele az ötletem UTÁN jött, le is hidaltam tőle, hogy az is ilyesmiről szól!:-O:-))) Bele is akartam szőni valahogy, de annyira már nem akartam bonyolítani...:-)

Noé írta...

Nagyon tetszik a kihívásod Tina! Fantasztikusan jó ötlet! Rám most tényleg rám is férne egy kis optimizmus. Egyelőre borúsan látom a múlt évemet, de remélem segítségeddel át tudom értékelni! :) Üdv: Noé

Merika írta...

Érdekes de nagyon jó ötlet,Úgy érzem van néhány írnivaló!

ScrapMona írta...

Klassz a kihívás, én is benne vagyok.
27.-én államvizsga, de szerencsére marad még pár napon, hogy megcsináljam 01.31.-ig.

Rika írta...

Most olvastam a kihívásodat és hasonlón ügyködöm én is. Éves visszatekintő album készül,a nyárnál tartok. Ha elfogadod,benevezek vele.

Tina írta...

Persze, Rika, minden ötletnek és alkotásnak örülök!:-)

Névtelen írta...

Igazából ez a kihívás adta meg az utolsó lökést a blogom elindításához, tehát köszönet érte.