2012. február 16., csütörtök

"Muffin tin" sajtostészta

Nem újkeletű az a tény, hogy a muffinsütőben nem csak muffint lehet sütni. Tegnap egyfajta sült sajtos tésztával próbálkoztam és mivel pici lányom egyébként is "poácsa"-mániás (neki minden pogácsa, ami olyanféle, így a zsömle és a fasírt is:-)), így ezzel is nagy sikerem volt nála (is), vacsira kapta a család.

Hozzávalók: szarvacska tészta, 1 tojás, reszelt sajt (trappista és parmezán), vaj a kikenéshez

A tésztát sós vízben hagyományos módon kifőzzük (mennyiség? hát... 3-4 főre:-)), addig a tojást kb.15-20 dkg reszelt sajttal összekeverjük. A kifőtt, lehűtött (!) tésztát belekeverjük és aztán a kivajazott, parmezánnal behintet-bélelt formákba porciózzuk. A tetejére is mehet reszelt sajt, aztán 180 fokon 15 perc alatt pirosra sül.


1 megjegyzés:

Merika írta...

Kipróbálom, finomnak tűnik!(jó,jó diétás tésztából!)D:):)