2011. április 1., péntek

Rendezetlenül rendezett hobbisarkok

Mivel az itthoni tavaszi lakásfelújításkor egy dolgozószobát is ki fogunk alakítani, előre repes a lelkem, hogy abban talán végre jut hely egy hobbisaroknak is. Ha mostanában scrappelek vagy gyurmaékszerek készülnek, az étkezőasztal úgy néz ki, mint amit felrobbantottak és a legnehezebb mindig az elpakolás: mindent vissza dobozokba, fiókokba, szekrényekbe... Márpedig úgy döntöttem, hogy a hobbisarokban minden egy karnyújtásnyira lesz és nincs több szét- és összepakolás. (Nem utolsó sorban, mert rendkívül energia- és időigényes tevékenység, a sok szabadidő(m) egyik titka pedig az ergonómikus rendszerezés, minden fölösleges tevékenység és mozdulat nélkül - de erről majd máskor bővebben...:-)) Kutatok a praktikus, egyben szemet is gyönyörködtető megoldások után, nézzétek csak, micsoda kincseket találtam:


Régi és új: Azok a klassz új drótkosarak a polcon és hozzájuk a régesrégi levélrendező szekrény meg az a kis régi bőrönd...!:-)


Piros és zöld: Merész színpárosítás és milyen jól mutat! (Tudod, hogy miért? A zöld szín a fa elem színe, ami táplálja a tűz vörösét, hát ezért néz ki jól.:-)) Tetszik a polcos, csak részben egyen-dobozos megoldás. Az egész szoba a tárolóknak köszönhetően legalább annyira rendezett, mint amennyire mégis amúgy művésziesen rendezetlen hangulatot áraszt, így mindkét agyfélteke "megkapja a magáét", a színeken túl ettől is harmonikus az egész.


Kék és sárga: Dobozpolcok két színben, sokféle mintával és látszólag esetleges elrendezéssel - szerintem egyenesen hobbiszobába kitalált tároló-falidíszek! (Kicsit fengshuizok itt is: a sárga a föld elem színe, a kék a vízé, ez a kettő nem harmonizál egymással, ráadásul kontraszt-színek is, nyugtalan hatást keltenek. Ami ez esetben mégis összehozza és "lenyugtatja" ezt a kettőt, az a fal szürke színe, azaz a fém elem.:-))

(képek: countryliving.com és jannepeters.de)

Nincsenek megjegyzések: