2011. április 7., csütörtök

Jobb agyféltekés rajztanfolyam: 2011. május 26-29.

Mondhatjuk, hogy “generációs betegségünk” a bal agyféltekés gondolkodás és az, hogy szinte mindent ezzel a hozzáállással próbálunk megoldani. És itt követjük el legtöbbször a hibát: a jobb agyfélteke befogad, elfogad, vágyakozik és kitűzi a célt, mire megjelenik a bal és elmondja azt, szigorúan statisztikai adatokkal alátámasztva, hogy ez miért nem lehetséges. És itt sokszor el is akadunk.

Mi történik a rajztanfolyamon? Ez a rajztanfolyam egy művészeti kurzus és egy önismereti utazás is egyben. Olyan gyakorlatokkal kezdjük rögtön az első napot, amelyeket a bal agyfélteke egyszerűen nem tud értelmezni és elfogadni, így fokozatosan átadja az irányítást a jobb agyféltekének. Ez pedig lassanként oda vezet, hogy szó szerint mindenki “megtalálja magában a művészt”, azt a határtalan teremtő-alkotó személyiséget, aki eddig is tudott rajzolni, csak éppen eddig nem tudott róla. Ha van egy működő jobb agyféltekénk, akkor tudunk rajzolni, ez alapvető készség és adottság minden egyes embernél.

Ha képesek vagyunk belefeledkezni dolgokba, képesek vagyunk elfelejteni az időt és teret magunk körül, ha ezt egyszer is megtapasztaltuk, azt is átélhetjük közben pillanatokra vagy akár hosszú perceken át, hogy bármi lehetséges, amire csak vágyunk! Nagyszerű, felemelő tapasztalat ez! És a csodálatos benne az, hogyha ezt egyszer már megtapasztaltuk, képesek vagyunk egy alkotási folyamat közben bármikor újra előhívni ezt az érzést, amely aztán az életünk más területein is segítségünkre lesz a jövőben. Egyszerűen csak teret kell engednünk a jobb agyféltekének és bizonyos problémák jóformán maguktól megoldódnak és soha nem blokkolnak többé.

Következő tanfolyam: 2011. május 26-29. csütörtök-vasárnap

Nincsenek megjegyzések: