2010. március 19., péntek

Szabadság vagy illúzió?




"(...) bár sokan azt gondolják, hogy a szabadság az, amikor sokkal több mindent megtehet az ember… például ha több pénze van az embernek, akkor nem csak 3 féle cipőt vehet meg, hanem 300 félét – és beetettek bennünket azzal, hogy ettől szabadnak érezzük magunkat. De a nagy titok az, ahogy a VÉGTELENhez képest a 300 is és a 3 is ugyanolyan korlátozott minőség, mert nem tehetsz meg BÁRMIT. Nos, az Uránusz igazi, magas minősége a szabadságban az, amikor teljesen a saját felsőbb énünkkel egyben éljük meg magunkat a legszabadabban – és ekkor vesszük észre, hogy valójában pont így illeszkedünk a legjobban a környezetünkhöz… ellentétben attól mint amit a szabadság illúziója mutat, hogy az ember független lesz a környezetétől."

(www.csillagmag.hu)

---

Az idézetekhez feltöltött kollázsokat, amelyik tetszik, nyugodtan nagyítsátok ki (rákattintás) és mentsétek le Magatoknak háttérképnek!:-)

4 megjegyzés:

Ági írta...

Szia. Ide is írok hátha a trüffelesnél nem látod, hisz régebbi bejegyzésre reagálok.



Ma egy szülinaposnak szerettem volna elkészíteni a kávés trüffelt. Mindent úgy csináltam ahogy írtad mégis folyós, híg, kenhető maradt, vagyis nem tudtam belőle kis kockákat vágni, mert annyira nem dermedt, szilárdult meg sose..max. a tálcáról tudnám most kikanalazni. Nem tudod mit ronthattam el?

Köszi
Ágnes

Tina írta...

Szia Ági!
Két dolog jutott eszembe: az egyik, hogy nem margarinnal, hanem mindenképpen vajjal kell csinálni és utána hűtőben meg kell dermeszteni felvágás és csokibaforgatás előtt. Utána is érdemes mindig fogyasztás vagy ajándékozás előtt a hűtőben tartani, de folyni utána már biztosan nem fog.
(Láttam az előzőnél is, köszi, kapok minden megjegyzésről üzenetet.:-))

Ági írta...

Köszi Tina, valóban nem volt elég vaj és egy kicsi margarinnal pótoltam. Plusz türelmetlen voltam, elhamarkodottan írtam, mert közben szépen megdermedt magától. Végül csak sikerült. Köszönet az ötletért.
(mondjuk magamtól is kitalálhattam volna hogy hűtőben lett volna a helye egy ideig) :-))
Egyébként meg elcsaptam vele a hasam nagyon. Nemcsak türelmetlen de mohó is vagyok..

Tina írta...

A fő, hogy sikerült, örülök! (A haselcsapás meg úgyis elmúlik...;-))