2010. március 26., péntek

Bloghoz, weboldalhoz

Blogot ma már szinte mindenki ír és én személy szerint ennek nagyon örülök! Legyen akár élménybeszámolós vagy gőzkieresztős napló, írjunk akár saját magunkról vagy elsősorban a gyermekeinkről, a családunkról, a hobbinkról, a hivatásunkról másoknak, az írás mindenképpen terápiás hatásal bír és egyben a blog egy szép "termék", amire büszkék lehetünk kívül-belül és ez motivál, önbizalmat ad (akár másoknak is). A leírt élmények pedig másokat is gazdagíthatnak, nagyon jó tippeket kaphatunk egymástól így a neten, a jó társaságról nem is beszélve.:-) Ha pedig regisztrált domain nevünk van és weboldalunk, az nyilván már akár üzleti célokat is szolgálhat (bár már egy blog is) - szerencsére ma már sok-sok nő van itthon is, aki rájött, hogy az otthoni, akár rendszeres passzív bevételek egyik kiváló támogatója egy saját blog vagy weboldal, ahol a szellemi vagy például a kézműves termékeinket meg tudjuk mutatni és el tudjuk adni.

A közhiedelemmel ellentétben ma már a domain regisztáráción kívül (ez max. évi 10-20e ft) nem kell nagy befektetés egy webes tárhelyhez vagy felülethez, mert olyan klassz felhasználóbarát sablonokat lelhetünk a neten, amelyeket aztán egy alap tudással mi is testre szabhatjuk és feltehetjük a blogunk vagy ...hu címünk "alá", akár napi-heti szinten frissítve azt. Az utóbbi hetekben sokat böngésztem az efféle oldalakat, úgyhogy mutatok pár nagyon klassz ingyenes helyet, ahol a saját célunktól függően találhatunk magunknak sablonokat és megdolgozhatjuk, feltölthetjük azokat akár 1-2 nap alatt. Több munkára a tapasztalataim szerint tényleg nincs szükség az induláshoz.

http://www.ezwpthemes.com - Blogokhoz, nagyon szépek! Nem a megszokott álló hátteret adja a blognak, hanem pörög a bloggal együtt a háttér, ezáltal lesz talán mutatósabb, igényesebb a végeredmény. Köszi Atyus!;-) (Most már én is itt keresem éppen a Ligethez valót...;-))

www.wix.com - Gyönyörű, flash-es, színes-szagos, rendkívül igényes oldalakat lehet csinálni a regisztráció után, nagyon sok elegáns, letisztult stílusú sablon közül lehet választani. Hátrány (már akinek az): ezek bár "többfüles", de statikus jellegű oldalak lesznek, tehát főként művészeknek, fotósoknak való, galéria-jellegű megoldásokhoz és egy bemutatkozás erejéig. De van, akinek pontosan csak erre van szüksége.:-)

http://www.freewordpressthemes4u.com - a WordPress sablon-tárháza! Magazin-jellegű weboldalakhoz, szintén nagyon igényes és dinamikusan fejleszthető, sok lehetőség rejlik benne. Grafománoknak.;-)

Tipp:
Ebből a fenti háromból az első és az utolsó egy tőről fakad, ugyanis lehet találni hasonló design-okat, például itt a nagyedik és ez itt ugye ugyanaz...:-))) Ez akkor tuti, ha mondjuk van már hónapok-évek óta egy klassz blogod és utána ha csinálsz egy weboldalt is magadnak/-ról, akkor a kettőt össze lehet linkelni, nem kell feltétlenül felszámolnod vagy áttelepíteni a blogot és mivel a fejléc hasonló, így ez máris ad egy stílust, arculatot mindennek, ami "Te vagy a neten". Így lehet a pl. már üzletibb jellegű weboldallal párhuzamosan folytatni a nyilvános vagy akár részben zárt privát blogot is.:-)

---

Update: Meg is találtam...:-)

3 megjegyzés:

Atyus írta...

Szívesen!:D

Schulcz Veronika írta...

Lehet, hogy az én böngészőmet kellene frissíteni, de az Explorer szétszedi (úgy értem szétesik) ezeket az oldalakat (az új Tündérligetet, v. Atyus blogját is), viszont Firefox-szal, és a Google Chrome-mal teljesen jól működnek (többnyire ezeket használom). Ezt korábban is tapasztaltam a saját blogomnál, amikor hátteret illesztettem be - van amelyik böngészővel jó volt, de van amelyikkel olvashatatlan volt a blog, valószínű a html kódot nem értelmezi mindegyik böngésző egyformán.

Tina írta...

Köszi, ezt nem tudtam, valahol jelezni fogom a blogban az olvasóknak!