2009. október 29., csütörtök

Egy színésznő három arca

A 15 Oscar-jelölésével kétségtelenül az egyik csúcstartó Hollywoodban. Méltán.

Tegnap volt szerencsém a Julie & Julia című filmhez és már az első 10 percben beleszerettem, DVD-n megy a házi gyűjteménybe, amint sikerül megszerezem. Érdekes a sztori és minden szereplő szerethető, de ahhoz kétség nem fér, hogy Meryl Streep figurája és alakítása viszi megint a pálmát. Szerettem őt nagyon már Nőstényördögben és a Jól áll neki a halálban is, ezekben egymáshoz két viszonylag hasonló karaktert alakít: két megöregedni nem akaró, egykor reflektorfényben álló hisztérikát - és ezt mindkétszer nagyon jól csinálja. Az utóbbi években pedig teljesen beért azt, amire ez a nő született. Brillírozik és lubickol minden szerepben.
Az utóbbi 2 évben (de inkább csak 1-1,5 év leforgása alatt) 3 olyan filmben is szerepelt, amelyek neki köszönhetően nem egykönnyen felejthetőek. Nézzétek csak, ennyi arca van egy igazi színésznőnek csupán egyetlen éven belül!



5 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Meryl Streep nekem is kedvencem! Én is fenem a fogam erre a mozira, mivel egyenlőre nem úgy néz ki, hogy eljutok, megvettem könyvben. :) A kételyt láttam dvd-n, hatalmas volt. Mamma Mia kimaradt, azt annyira nem bánom. De minden filmben nagyon jó ez a nő! Múlt héten láttam Vele Az Órák című drámát, eszméletlen jó, nagyon ajánlom! A másik, amit Neked alapműnek ajánlok Tőle az a Szívek hídjai. Naggggyon sok zsebkendővel kell nézni. :) Garantálom, hogy imádni fogod!

Tina írta...

:-)
Az Órák már évek óta a házimozi gyűjteményben lakik, a Szívek hídjai még hátra van, úgyhogy akkor gyűjtök be zsepit, köszi!:-)

Zsuzsi írta...

Bocsánat, kicsit félreírtam, a helyes cím a Szív hídjai. :) Az Órákat még Amerikában láttam a kábel tv-n, de mindig csak részletekben, és annyira vágytam rá. Hát múlt héten teljesült. :)

Zsuzsi írta...

Kikerestem, ő az:
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=2369&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=2

És nem offolom tovább a blogot. :)

Tina írta...

Ez nem volt off, hiszen itt M. Streep-ről van szó...:-)