2011. július 16., szombat

Rózsaszín menü

Kicsi lányom hétfőn lesz egyéves, ma ünnepeltünk a családdal. Arra gondoltam, hogy amolyan csajos, igazi rózsaszín menüt rittyentek neki, illetve neki pont nem, hanem a kedves rokononak. Odáig eljutottam gondolatban, hogy nyár lévén éljenek a tengeri herkentyűk és a dinnye, de itt el is akadtam... Aztán Nik barátném sietett a segítségemre és a tippjeiből örömmel mazsoláztam, míg végül összeállt a halványbarack árnyalattól a liláig terjedő rózsaszínű svédasztalos ebéd! (Köszönöm!:-)) A piros-fehér is jellemző volt, hiszen színkeverésnél ezekből is rózsaszín lesz...;-)

Megosztom Veletek is, hátha jól jön még valakinek!:-)



Lilahagymás dinnyesaláta:
- görögdinnye-kockák
- feta
- lime-lében áztatott lilahagyma
- apróra vágott kerti menta
- a saliöntethez olívaolaj, a lime leve, amiben a hagyma ázott, kevés csili, só és bors
Céklás burgonyasaláta: egyszerű (lila)hagymás-tejfölös burgonyasaláta, amibe főtt céklakockákat is kevertem
Koktélrákos tésztasali: tricolor penne tészta az alap, benne kukorica és sajtkockák, rajta joghurtos majonéz és forró fokhagymás olajban átforgatott koktélrákok
Caprese sali: paradicsomgerezdek, mozzarellagolyócskák, kerti oregano apróra vágva és olívaolaj, só, bors

TIPP: a kertünkből a rózsát úgy szúrtam be a saliba díszítésnek, hogy körbetekertem a szárát vizes papírzsepivel, majd alufóliával. A többit apró zászócskákkal díszítettem (ez ebből a szögből nem nagyon látszik): fogpiszkálókra 2x4 cm-es virágos papírokból vágott téglalapokat pödörtem-ragasztottam. Van még jó sok, holnap a zsúron minden muffinra jut majd egy kis rózsás zászló.;-)

2 megjegyzés:

cinnamon írta...

Hihi, klassz lett, szívesen :-) és gratula, hogy bevállaltad a dinnyesalit! Hogy tetszett a népeknek?

Tina írta...

A dinnyesali volt, ami először megtetszett és az lett a menüsor kedvence, képzeld!:-)