2011. január 24., hétfő

Emlékkönyv

Nektek is volt ilyen általánosban?:-)

Az enyém ez a darab, nem is tudom már, honnan volt: kék műbőr, arany virágnyomattal a sarkában, bedugós záródással, amiről a fül már leszakadt. Most került vissza hozzám a családtól, úgy örültem neki!:-) A bejegyzések mind ismerősek, rég elveszettnek hitt képek, idézetek, aranyos beírások barátnőktől, megfizethetetlen emléksorok a már nem élő nagyszüleimtől... Átböngészés után megy ez is az emlékládámba, egy naaagy virágos kartondobozba, ahol a gyermekkorom emlékei pihennek.

9 megjegyzés:

Tipitá írta...

Nekem is megvan!! Sőt a nagymamámé is! Na az valami csodaszépséges! Olyan rajzok vannak benne és kézírás, igazi, békebeli!

Era85 írta...

Az enyém is megvan még. Fenn van a könyvespolcon, és időnként előveszem. Annyira jó érzés látni a rég elvesztett ismerősök, barátok, családtagok kézírását!!! Szinte olyan, mintha akkor is ott lennének velük!

Anyukámé is megvan. Gyönyörű piros kötésű, meseszép rajzokkal!

De mindezt felülmúlja, ha a nagyszülőké is megvan. Nekem sajnos nincs! Irigyellek is ezért Tipitá!

Schulcz Veronika írta...

Nekem is van valahol, szerintem otthon Anyunál. Elő is keresem, ha legközelebb megyek. Remélem, megvan. De jó lesz belelapozni! :-))

Van még ilyen egyébként, "divat" még a kislányok körében manapság?

Tina írta...

Vera, éppen ez jutott eszembe, hogy vajon divat-e még ez...?

Kisnyul / Andi írta...

Nekem ugyanilyen van csak a színe bézs és arany virág van rajta, nagyon szeretem nézegetni. :)

Tipitá írta...

Igen, a mai kislányoknak is van emlékkönyve. Nálunk legalábbis igen, mert az iskolában szoktam látni. Csak már nem írnak verseket, csak rajzolnak, pedig az emlékkönyves versikéknek meg volt a bájuk!

Unknown írta...

Nekem is megvan még, az enyém piros, körbefutó arany szegéllyel. És én is nosztalgiázva lapoztam át, mert még az általános iskolás barátnőim rajzai, versei, apukám virágrajza és tanáraim nekem szánt írásai vannak benne....teljes nosztalgia érzés!:) Kriszta

Ági írta...

Képzeld Tina, az enyém is megvan, sőt az anyukámé és a nagyié is nálam van...ez utóbbiban majd 100 éves írások vannak...gyönyörű!

Unknown írta...

Nekem is van, nagyon szép kék selyem és hímzett mintákkal. A nagymamámtól kaptam és nagyon szép verseket írtak bele az osztálytársaim.
Valahol megvan még, de sajnos nem láttam már régóta. De most megkeresem. :-)