2010. november 24., szerda

Teához, reggelire

"A délutáni teázásnak, azaz a dohányzóasztalokon felszolgált „low tea”-nek több verziója is létezik (Angliában). A cream és a light jelölés mellett létezik full tea is. Ez utóbbi az, ahol a tea mellé szendvicseket és édességet is kínálnak. A cream esetén a scone nevezetű pogácsa és zsemle közé sorolható péksüteményt szervírozzák lekvárral. A délutáni tea pedig akkor light, ha a vendég a tea mellé scone-t és édességet is kap."
(mindmegette.hu)
A mindmegette.hu receptje alapján a saját verzióm:

Hozzávalók:
28 dkg finomliszt
7,5 dkg (eredeti ír) vaj
2 teáskanál sütőpor
1 (tanyasi) tojás
1,2 dl tejszín
5 dkg barnacukor
csipet só

Elkészítés: Egy nagy tálban a lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót és a sütőport összekeverem, majd elmorzsolom a vajjal. A morzsához hozzáöntöm a tejszínt és az enyhén elhabart tojást, majd tésztává gyúrom az egészet. A tésztát egy finoman lisztes deszkán kétujjnyi vékonyra nyújtom, majd egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsákat sütőpapíros tepsire ültetem (ebből 10-11 db nagy pogácsa lesz), egy kis tejszínnel megkenem a tetejüket, majd 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt légkeveréssel készre sütöm. Hűtőrácson hagyom teljesen kihűlni. Vajjal, lekvárral is finom.

Én ma ezt ittam hozzá: Sevillai narancs (fekete) tea

További scone-verziók:

Jó teázást!:-)

1 megjegyzés:

Merika írta...

Ugyan csak reggel ettük meg, de nagyon finom volt így másnap is. Teához csak ajánlani tudom!!!!