Hozzávalók:
28 dkg finomliszt
7,5 dkg (eredeti ír) vaj
2 teáskanál sütőpor
1 (tanyasi) tojás
1,2 dl tejszín
5 dkg barnacukor
csipet só
Elkészítés: Egy nagy tálban a lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót és a sütőport összekeverem, majd elmorzsolom a vajjal. A morzsához hozzáöntöm a tejszínt és az enyhén elhabart tojást, majd tésztává gyúrom az egészet. A tésztát egy finoman lisztes deszkán kétujjnyi vékonyra nyújtom, majd egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsákat sütőpapíros tepsire ültetem (ebből 10-11 db nagy pogácsa lesz), egy kis tejszínnel megkenem a tetejüket, majd 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt légkeveréssel készre sütöm. Hűtőrácson hagyom teljesen kihűlni. Vajjal, lekvárral is finom.
Én ma ezt ittam hozzá: Sevillai narancs (fekete) tea
További scone-verziók:
Jó teázást!:-)
1 megjegyzés:
Ugyan csak reggel ettük meg, de nagyon finom volt így másnap is. Teához csak ajánlani tudom!!!!
Megjegyzés küldése