2011. november 10., csütörtök

Narancslekvár kóstolós halloween utóbuli

Cinnamon korábbi ötletén-élményén felbuzdulva már régóta tervezgettük egy ilyesmi megszervezését nálam is és most hirtelen adta magát az alkalom. Egy amolyan utó-halloween csajösszeröfföt tartottam itthon, heten voltunk "boszik és tündérek" (igen, mert ráadásul téma-buli is volt:-)) és mindenki hozott magával egy üveg "akármilyen" narancslekvárt. Ezeket kis tálkákba pakoltam, megszámoztam és kezdődhetett is a kétkanalas vakkóstolás, listázás, pontozás 1-5-ig!


Nagyon profinak tűnhetett kívülről a dolog: volt, aki zsömlével ette a lekvárt, volt, aki vizet ivott két íz között és volt, aki csak úgy kóstolt végig, vissza-visszatérve egy tálkához. A tálkák tartalma  már első blikkre is egészen különböző volt mind színre, mind állagra, az ízek is eszerint voltak egészen meglepően különbözőek. A végén aztán összesítettük a pontokat és kihirdettük a dobogósokat. Az első helyen - az utolsóhoz képest majdnem duplaannyi ponttal - egy olasz lekvár végzett, a sor végén pedig meglepő módon egy spanyol nemzetiségű kullogott. Őt szegényt még egy diabetikus áruházlánc-sajátmárkás is megelőzte... Az angol "nemes" lekvárok, belőlük kettő is volt, a maguk kifejezetten kesernyés ízével és sötét színével csak kettőnk ízlésének feleltek meg, így ők is a sereghajtók között voltak, a középmezőnyt még egy szintén sajátmárkás egyszerűbb lekvár erősítette.

Örömmel és kíváncsian várjuk az ötleteket a következő kóstolásra Tőletek is (Mi legyen? lekvár? csoki? bor? egyéb...?) és legközelebb szívesen megosztom akár majd a teljes listát az elsőtől az utolsóig - most sajnos nem írtam fel a márkákat... A győztest azért mutatom, ő megvan, tényleg kiváló volt, a legkedvesebb barátnőm hozta nekem tavasszal Olaszországból ajándékba (ő is jelen volt tegnap), így van szerencsém nekem birtokolni a legfinomabb narancslekvárt:


3 megjegyzés:

Budaházi Brigitta írta...

Nyami... Számomra már akkor "kínzás" volt, amikor telefonon beszéltünk erről a dologról, irigykedtem rendesen rátok, lányok! Szuper ötlet. De ezek után, hogy most elolvastam, átéreztem, és láthattam is a dolgokat, már kikészültem. :D Itt nyeldeklek. :D :D
Milyen kóstolásra szavazok? Étcsoki, hm?

Tina írta...

Igen, felmerült az étcsoki, de annyi féle van már, hogy lehet, hogy "chilis csoki" vagy hasonló szűkítés is kellene... még törpölünk rajta.:-)

cinnamon írta...

olívaolaj? méz?