2011. március 18., péntek

Padlizsán és olíva

Most pedig evezzünk könnyedebb, tavaszváró vizekre!

Nálunk például lakásfelújítás lesz egy hónapon belül. Elsősorban nappalifestés, bútorcsere, új színek, kis hangulatváltás. Szeretem a mostani málna-krém párosítást is (főként, hogy a Párommal mindketten föld eleműek vagyunk), de ez már a harmadik lakás az elmúlt 6-7 évben, ahol ugyanezt a színvilágot élvezzük. Sok minden változott azóta, így most végre hozzáidomítjuk ezekhez a környezetünket is.

Inspirációként a véglegesítettük a padlizsán és olíva párosítást, szeretjük. És abban is megegyeztünk, hogy majd a felújítás utáni bulin stílusosan ezek az alapanyagok lesznek a mediterrán menü legfőbb összetevői.:-)))

Ha van jó padlizsános-olívás receptetek, ne tartsátok magatokban!:-)

4 megjegyzés:

Merika írta...

Nem is tudtam,(mármint a színeket) nagyon izgalmasnak ígérkezik!!!!

Kolibri írta...

Remek párosítás! Mi is szeretjük ezeket a színeket! Sok sikert hozzá! :)
Padlizsános receptek közül, nekem a török joghurtos padlizsán a kedvencem, de szeretem a klasszikus padlizsánkrémet is. :)
Olívás receptek közül pedig, egyszer Franciaországban préselt/passzírozott olívabogyó krémet kaptunk a pirított bagetthez. Nagyon fini volt. Olívabogyó, fokhagyma, olívaolaj nagyjából, de rákeresek a neten és írok mailt. :)

Kolibri írta...

Valami ilyesmi volt az olívakrém: http://www.tutitippek.hu/blog/tapenade.php

a joghurtos padlizsán pedig:
http://recept.paradicsom.info/receptek/zoldeseges_etel/joghurtos_padlizsan

Tina írta...

Nagyon köszi!:-)