2010. január 8., péntek

Karácsony, most máshol

Éva válasza a decemberi kihívásra:

"Teremtettünk hagyományt vagy sem ? Egyelőre nem tudom. Az minden esetre biztos, hogy ilyet még nem tettünk más évben. A családunknak - mint minden más családnak - jól bevett, évek alatt kialakult karácsonyi szokásai vannak. December 24-én napközben sütés-főzés anyuval közösen, délután karácsonyfa díszítés, napközben Éva napozás, este vacsorától ünneplés. Menü: halászlé, rántott hal, majonézes burgonya, és mindenki kedvenc sütije. És így tovább ...
Már tavaly elhatároztuk, hogy idén máshogy lesz. Jó előre körbe néztünk az ajánlatok között és választottunk egy hotelt, a soproni Lövér Hotelt, ahol együtt - heten, anyuval, tesókkal, sógornővel, babaával + egy kutyussal - töltjük az ünnepeket. Nincs ajándékok utáni futkosás, nincs élelmiszer beszerző körút, nincs főzés, sütés. Van azonban nyugodtan együtt töltött idő, finom ételek, szép környezet, pihenés. Senki nem vett ajándékot, hanem azt az összeget erre a négy napra költöttük. Hogy sikerült ? Jól. Néha volt egy kis hiányérzet időnként (pl anyu sütötte pogácsa, meg ilyen komoly dolgok), így néha elhangzott: jövőre megint otthon. Talán csak anyu és én nem hiányoltuk a teendőket :-) Nem ünnephez méltónak tartja valaki ? Gondoljatok csak bele, hogy így mennyivel több időt tudtunk, mennyivel nyugodtabban együtt tölteni. És nem ez a lényeg ? Kinek van szüksége még 2 cd-re, nyakkendőre, könyvre stb ? Úgyis megveszed magadnak, amire vágysz. Jó volt, szép volt, nem volt rossz döntés."



És milyen csodaklassz ez a zöld összeöltözés, ahhoz külön gratulálok!:-)

3 megjegyzés:

orsolya vanessza kiss írta...

:)) Tényleg jó szín a zöld :)


Képzeld, mi ebben a hotelban voltunk Nászúton annak idején... 12 éve már :)

és soha soha nem ettem még olyan finomat, mint abban a hotelben... sült, friss omlós libamájat.. és valami furcsa desszertet... egyszó mint száz--jó hely :)

és körülötte az erdő....... csodás :)

izmiri írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
izmiri írta...

igen, mi is voltunk egyszer korábban
már jó régen, de a finom ételekre nagyon jól emlékeztünk
és köszi a zöldes dícséreteket

nektek pedig azt ajánlom, legkésőbb a 15-dikre ismteljetek :-)