2010. január 3., vasárnap

Januári kihívás a Bak jegyében

Az idei kihívásaim vezérfonalát az asztrológiai jegyek adják. Igyekszem a feladatokat mindig az adott hónap jegyének egy-egy fő tulajdonságához igazítani - aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle...:-)

Szeretem, hiszem az asztrológia tudományát és természetesen most nem az egy-egy állatövi jegy napi általánosított előrejelzését értem ezalatt, hanem a pontos, szakértő által készített személyes horoszkópot, az ez által meghatározható jellemvonásokat, erősségeket és gyengeségeket és a lehetőségeket, amelyeket ez felvázol(hat) a számunkra. Mégis, nem véletlenül van 12 alapvető típus meghatározva, én úgy szoktam fogalmazni, hogy mindenkitől mást tanulhatunk, mindenkit talán jobban meg lehet érteni és ismerni, ha ismerjük az alapvető motivációit - akár a horoszkópja vagy csupán az állatövi jegye alapján (ami azért, jegyezzük meg, sokszor mégis kevés az egészhez).

Elsősorban ezeket az alapvető motivációkat, tanulható tulajdonságokat próbálom majd kiemelni és valamiképpen egy-egy kihívásba foglalni. Szerintem ugyanúgy, ahogyan egy lakás is akkor a legegészségesebb, legjobb az ott lakóknak, ha mind az öt elem (a fa, a tűz, a föld, a fém és a víz) megtalálható benne, lényegében némileg függetlenül is az ott lakók személyes elemétől, egy ember személyisége is akkor lehet a legteljesebb, ha legalább valamennyire bírja és ezáltal érti, megérti a többi állatövi jegy bizonyos tulajdonságait. Így tehát a végére talán jobban megismerjük és megértjük egymást, ha sikerül:-)

A január jegye a BAK, kezdem egy rövid jellemzéssel azok számára, akik kevésbé járatosak az asztrológiában:

"A Bak jegyű ember komoly, határozott, céltudatos. A hivatás, a karrier fontos számára. Nem a csillogás, a hatalom, hanem a létbiztonság érdekében. Alapos a gondolkodásban, a tettekben, rendíthetetlen a célok elérésében. Amit megígér, minden körülmények között igyekszik megtartani, amibe belefog azt véghez viszi, ha törik, ha szakad. Képes az alázatra, mert a világ rendjét belső törvényként fogadja el. A hagyományokhoz, az adott struktúrákhoz vonzódik, nem szeret gyakran változtatni. Önfegyelme óriási, ahogy a felelősségtudata is. Testileg és lelkileg is szívós alkat. Egy kissé magának való, hajlamos a munkájába menekülni az érzelmei elől. A Bak típus motivációja, hogy az általa elfogadott külső rend szabályai szerint önmagát építse, s így személyében váljék építőkövévé a nagy Egésznek. Már gyermekkorában kifejlődik benne a felelősségérzet, a kötelességtudat és az önkorlátozás, legtöbbször azért, mert a külső körülmények megkövetelik ezt. A világot kezdettől fogva zordnak tartja, amelytől kitartással, okossággal, tervezéssel és realitástudattal kell kicsikarni azt, amit magától nyilvánvalóan nem akar megadni. Mély vágy hajtja, hogy teljesítménye révén elismerésben részesüljön, ezért nagy feladatokat vállal. A Bak életútjára jellemző a siker, karrier, szociális presztízs és státusz. Nagy munkabírása, akaratereje, megbízhatósága és az a képessége, hogy strukturáltan át tudja gondolni a dolgokat, a szakmai életben keresett munkaerővé vagy sikeres vállalkozóvá teszi.(...)"



Tehát (ön)fegyelem, kitartás, akaraterő, siker...
Az ez évi első kihívás ezekről fog szólni, ugyanakkor így elsőre nagyon fog hasonlítani a tavaly ilyenkorira:


Gondolj vissza a 2009-es évedre és emelj ki egy olyan megvalósult dolgot vagy eseményt, ami Számodra valódi sikernek mondható! Foglald ezt scrapbook oldalba vagy írj, rajzolj, mesélj róla szavakkal vagy képekkel! Ennek változata, hogyha volt ilyen, lehet ez egy egész hét, egy hónap vagy bármilyen periódus, ami a múlt évben sikeresnek mondható, nem csupán egyetlen történés. Az "igazi" ez esetben az, ha olyasmiről van szó, amiről úgy érzed, hogy tényleg kitartóan megdolgoztál érte és ennek a gyümölcsét élvezted aztán.

Szeretettel várom az oldalakat, beszámolókat!

3 megjegyzés:

kajkokati írta...

Szerintem nagyon izgalmas lesz a 2010-es "önismereti játékunk".
Gratulálok a jó ötlethez.

Schulcz Veronika írta...

Jó kis kihívások lesznek idén (is), már látom. :-))
Hopp, még a decemberivel adós vagyok, a napokban küldöm!

Tina írta...

Örülök, hogy tetszik és persze várok mindenfélét tavalyról utólag is!:-)