2009. szeptember 29., kedd

Festett cserepek

Éva nagyon klassz színes mediterrán sk-cserepekkel nevezett be erre a hónapra!

"Jelentem: a szeptemberi kihívás teljesítve !
Bár egy picit talán eltértem most is a kiírástól, hiszen nem használom minden nap az adott tárgyakat, de gyönyörködünk bennük majd akár naponta. Márciusban volt az a feladat, hogy ültessünk. Böcsülettel végre is hajtottam, édes kis fácskákat, bokrokat telepítettem az erkélyünkre. A picikék sajnos kihaltak, nem szerették a helyet :( A nagyobbak viszont igen, mert kinőtték a ládákat.
Ki kellett találni hogyan tovább. Egyértelmű volt, hogy át kell ültetni őket szóló, nagyobb cserepekbe. Viszont egy-egy ilyen nagy kerámia 5-8 ezer forint, határ a csillagos ég. Nos, ezekből négy darab már szinte vagyon. Így a megoldás az lett, hogy vettünk olcsóbb, teljesen csupasz cserepeket és alátéteket, két doboz festéket, és ecseteket. Két este pingáltam, egy este ültettem. És készen vannak a nagyon szép, élénk színű cserje lakok. Nekem nagyon tetszenek ! Remélem nektek is !"



Nagyon köszönöm a különösen részletes fotó-krónikát!:-)

2009. szeptember 26., szombat

Könyvborító



Mutatom: ez pedig az én szeptemberi, minden nap használatos, saját készítésű "valamim"!:-)
A munkahelyemre és hazafelé fél-félórát utazom reggel és délután, ilyenkor szinte mindig olvasok. Falom a könyveket és ezek a táskámban igencsak meg szoktak viselődni, ami főként akkor kínos, ha egy kölcsön-darabról van szó... De persze a sajátjaimat is sajnálom. Úgyhogy már éppen ideje volt egy ilyennek, amihez a mintát az etsy.com oldalán találtam:


(A méret centiméterben kb. 22x30-as.)

Miután ez a borító használat közben erősen kopik, így egy strapabíró, nem túl mutatós darabot terveztem, de azért maradékokból egy többrétegű karton és SBK virág került rá. Hátha nem sodródik le olyan hamar, mindenesetre jó erősen rögzítettem minden "emeletét" a kis fehér katicával együtt. A vázlatrajzon látható, hogy a könyv vastagságától függően állítható a hátsó borítórész, a nagysága pedig egy átlagos könyvének felel meg, de persze gyártható egy-egy kisebb vagy nagyobb méret is. Az eredeti verzió kívül vastag fóliás megoldással készült, ezen is el lehet gondolkodni.


2009. szeptember 25., péntek

Fotó-kocka

No kérem, lassan közeleg a hó vége, íme egy jópofa asztali fényképtartó Katitól, saját mindennapi használatra:



Nagyon helyes jószág, köszi!:-)

2009. szeptember 24., csütörtök

Kreatív bulizás

Gondolom, nem vagyok egyedül azzal, hogy szeretek a barátnőimmel találkozni és dumcsizni, legyen szó házibuliról vagy éttermes, teaházas, szórakozóhelyes programról. Igen, úgy döntöttem - és ebben szerencsére a gyermekem apája' is partner:-) -, hogy anyaként is megtartom ezt a jó szokásomat és fenntartom, ápolom a baráti kapcsolataimat.

A család, a háztartás és a munka (vagy inkább munkák) mellett mindenkinek szüksége van feltöltődésre, szüksége van a fontos emberi kapcsolatokra továbbra is, vagy szerintem talán még inkább, mint azelőtt. Jó esetben ezek kölcsönös feltöltődéssel járó, értékes és egyben szórakoztató esték - de a kettő közül az egyik mindenképpen.:-) (Sőt, éppen nemrégiben szöktem már el hétvégézni is a barátnőkkel, "mert megérdemlem"!;-))

És lehet ám ezeket különbözőképpen színesíteni, hogy előzetesen legyen mire készülnie a résztvevőknek. Pár évvel ezelőtt, boldogult lánykorunkban kitaláltuk, hogy "szín-bulikat" tartunk. Ha jól emlékszem, a "kék buli" volt az első ilyen, voltunk vagy öten, mind kékben tetőtől talpig, még valami kék karácsonyfa-dekorációból koszorút is szerkesztettünk magunknak és úgy vetettük be magunkat az éjszakába... Egy jazzkocsmában kötöttünk ki, ahol blues-t hallgattunk - mert ha már lúd, legyen stílusos!;-) A bennünket ott mosolyogva megcsodáló középkorú külföldi házaspár valószínűleg a mai napig abban a hitben él, hogy ez valami helyi szokás lehet...:-) Aztán ott volt a "piros buli", amire ketchup-os csirkével vártam a csajokat a vidéki kisházunkba és persze mindenki pirosban jött. Az este Activity-be és Bon Joviba fulladt, igen-igen sokat táncoltunk...:-) Volt aztán még boszis "fekete buli" és egy formabontó "keresztelő" csak barátnőkkel (a kisfiamé), ahol mindenki világos és fehér ruhákban érkezett.

Aztán lehet olyan bulit kitalálni, amelyek egyfajta kaja(készítés) miatt lesznek összeröffentve. Nem csak grillezni vagy bográcsozni lehet így (bár az sem megvetendő:-)), hanem mondjuk egy-egy nép specialitásait hozni vagy együtt elkészíteni. Izmiriéknél például tavaly a jelmezes családi halloween buli alkalmával egy török ételt készítettünk - a török házigazda legnagyobb örömére.:-) (Izmi, a bahlava-parti még mindig lóg a levegőben! Lassan újra halloween...;-)) Egy másik baráti társasággal pedig volt egyszer palacsinta-bulink, ott aztán nem volt olyan ízesítésű édes vagy sós palacsinta, amit ne kóstoltunk volna azon az estén, mindenki mással készült és mindenkinek más volt/lett a kedvence... (És csak zárójelben jelentem, randizni is lehet nemzeti jelleggel! Igen, akár a férjünkkel is. Határozottan emlékszem egy esetre, amikor mexikói zenével, ételekkel és ruhában (!) vártam haza a Páromat...)

A legfrissebb élményem pedig egy "Csengetett, Mylord?"-néző este csupa krumplis étellel és meggyes lepénnyel (a házigazdának: jó, ez utóbbi majd legközelebb jobban sikerül, rá se ránts!:-)), nagy közös rötyögésekkel és lazulással!

De lehet egy kor, egy könyv, egy hangulat, egy stílus ruháival-ételeivel felszerelkezni, Nikhez hasonlóan kóstolós bulikat szervezni (hehe, Picurral lassan már szervezzük errefelé is...!:-)), olyan jó az ilyesmire előre gondolkodni, készülni!

Szóval Tündérek, hajrá, ebben is lehet ám kreatívnak lenni!

(Saját tapasztalatok, ötletek...?:-))


2009. szeptember 21., hétfő

Két angyal

"Van egy régi legenda, amely szerint egy fehér és egy fekete angyal kerülgeti a Földet, és figyelik, hallják, hogy az emberek mit mondanak, gondolnak. Ha valaki jól állítja be magát, jót vár, jót remél, akkor a fehér angyal azt mondja, hogy "úgy legyen". És a fekete angyal köteles erre rámondani, hogy ámen. Ha viszont valaki rosszul állítja be magát, szomorú, keserű, akkor a fekete angyal mondja azt, hogy "úgy legyen". És a fehér angyal köteles rámondani azt, hogy ámen. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a hívő, az optimista, a jóra készülő emberek dolgai általában jobban sikerülnek, mint a keserű, pesszimista és rosszat váró emberekéi. Ez nagyon szép legenda, amely megmaradt bennem. Vigyázni kell, hogy mikor száll el fölöttünk a két angyal."

(Popper Péter)



2009. szeptember 20., vasárnap

Levendula citrommal

Milyen érdekes, hogy ennek a harmadik komplementer párosításnak mindkét markáns képviselője fertőtlenítő hatású növény - és mindeközben van ellenkező hatásuk is: a citrom élénkít, a levendula viszont nyugtat. Jópofa.:-)

És milyen szépek ők is együtt.:-)

























És ezt ajánlom hozzá szerettel: Levendulás-citromos muffin

:-)

2009. szeptember 18., péntek

Amélie színei

És ha már a kontrasztoknál tartunk, mit szóltok egy kis rubinvöröshöz smaragdzölddel...?:-) Van, aki szerint ez túl karácsonyi így együtt, de szerintem nemis.
Vagy ha néha mégis, hát ki bánja...?;-)



































(fotók főleg: hgtv.com, omniplan.com, gpphotos.com, burnsidegreenhouse.com, thomaswoodphotographie.com, goodhousekeeping.com, housetohome.com, cottagehomedecorating.com, atticmag.com)

2009. szeptember 17., csütörtök

Kék ősz

Ellentmondásos...?:-) Hát igen, ha ősz, akkor sárga, narancssárga és egy kis vörös.
Játszottam egy kicsit és megnéztem, vajon milyen lenne az őszi hangulat a színkör másik oldalán ill. azzal kiegészítve...? Nézzétek csak!:-)





















(fotók többnyire: worth1000.com, joltersdorf.com, panoramis.com, roamingeye.wordpress.com, wooseyscountrygarden.com, karinaphotography.com, fineartamerica.com, redbubble.com, dreamstime.com, etsy.com)

2009. szeptember 16., szerda